Per susitikimą su tarptautinių naujienų agentūrų vadovais V. Putinas pažymėjo, kad kai kuriose šalyse vyraujanti „rusofobija“ iš dalies yra susijusi su daugiapolio pasaulio formos įsigalėjimu. Pasak Rusijos vadovo, partneriams tai kelia „susierzinimą“.

Be to, jis pabrėžė, kad partneriai kai kuriose šalyse „ėmė mėginti varžyti Rusiją, sulaikyti jos teisėtą siekį užtikrinti savo nacionalinius interesus, imdamiesi įvairių veiksmų, neatitinkančių tarptautinės teisės normų; taip pat ekonominių apribojimų“.

„Dabar (jie) mato, kad tai neveikia, nėra jokio poveikio; ir tai sukelia tam tikrą vidinį susierzinimą, norą kokiais nors būdais pasiekti savo (tikslą), o tai lemia siekį paaštrinti situaciją. Deja, tiems, kas taip elgiasi, mes dingsties nesuteikiame. Bet tą dingstį (jie) stengiasi surasti, kaip pas mus sakoma, tuščioje vietoje“, – pareiškė V. Putinas.

Kremliaus vadovas per televiziją sakė besitikintis, kad „rusofobija nesitęs pernelyg ilgai, nesitęs amžinai; jeigu turi atsirasti tik suvokimas, kad tai nėra veiksminga ir kenkia visiems“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)