V. Janukovyčius savo jaunystės metais buvo susijęs su kriminaline „Pivnovkos“ gauja, pavadinta pagal rajoną, kuriame gyveno būsimasis prezidentas. Gimtojo bėglio miesto Jenakijevės gyventojai prisimena, kad buvęs Ukrainos prezidentas buvo chuliganas, tačiau milicijai greitai išaiškino nusikalstamus jo veiksmus ir pasiuntė jį už grotų, rašo svetainė tsn.ua.

1967 metais dar pilnametystės nesulaukęs V. Janukovyčius buvo pripažintas kaltu dėl muštynių bei plėšikavimo ir buvo pasiųstas į nepilnamečių koloniją. Išleido jį pirma laiko – 1969 metais, o dar po vienerių metų jis už grotų pateko antrą kartą – dėl sumušimo. Anot jo bylos, buvęs prezidentas surengė kruvinas muštynes prie alaus kiosko. Beje, abu teistumai jam greitai buvo panaikinti.

2005 metais Donecko prokuratūra V. Janukovyčiui buvo iškėlusi bylą dėl dokumentų, kuriais buvo anuliuoti jo teistumai, klastojimo, tačiau ši byla tebėra atvira. Dokumentai, padėję „išbalinti“ buvusio prezidento biografiją, paslaptingai dingo.

Nikolajus Moskovčenka, atlikęs bausmę kartu su V. Janukovyčiumi, tvirtino, kad kalėjime buvusį prezidentą gerbė tik administracija. Kitas V. Janukovyčiaus kameros „draugas“ iš Jenakijevs kalėjimo pažymi, kad jis buvo nemalonus asmuo.

„Tai godus žmogus, godus. Jis - ne vyras“, - sakė žmogus, „sėdėjęs“ su V. Janukovyčiumi, kai šis buvo nuteistas antrą kartą.