„Malonu Vilniuje matyti rusų demokratus, kuriems nuoširdžiai rūpi Rusijos, gyvenančios taikoje su savo kaimynais, ateitis“, – sveikindamas forumo dalyvius sakė L. Linkevičius.

Ministras pažymėjo, kad šis forumas yra geriausias pavyzdys, kad kaltinimai rusofobija Lietuvai ar kitoms Vakarų šalims yra išgalvoti ir neturi jokio pagrindo.

Susitikimo metu aptarti Rusijos vidaus ir užsienio politikos procesai, rinkimų į Valstybės Dūmą rezultatai, dirbtiniai sunkumai, su kuriais susiduria Rusijos demokratinės jėgos, bei propagandos keliamos grėsmės.

Ministras ir Rusijos demokratai kalbėjo apie agresiją Rytų Ukrainoje, tebesitęsiantį konfliktą Sirijoje, taip pat apie Rusijos ir Vakarų santykių perspektyvas.

Susitikime dalyvavo Rusijos opozicijos veikėjas ir vienas garsiausių visų laikų šachmatininkų, daugkartinis pasaulio čempionas Garis Kasparovas, su kuriuo ministras sulošė šachmatų partiją.

Susitikime taip pat dalyvavo buvęs Rusijos vicepremjeras Alfredas Kochas, buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas Andrejus Illarionovas, buvęs Rusijos Valstybės Dūmos narys, vienintelis balsavęs prieš Rusijos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo nelegalią aneksiją įtvirtinančius įstatymus Ilja Ponomariovas, žurnalistė Maša Gesen.