Liudininkai ir vienas pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad kariniai transporto lėktuvai atskraidino užsieniečių karių ir ginklų į armijos bazę Sevarėje centriniame Malyje, netoli nuo Konos miesto, kurį ketvirtadienį užėmė islamistai sukilėliai.

Vienas oro uoste buvęs liudininkas pranešė matęs ginkluotę ir karius, išlaipinamus iš lėktuvų C-160.

"Kai kurie iš tų žmonių buvo baltaodžiai", - pridūrė liudininkai

"Lėktuvai atliko kelis reisus į Sevarės oro uostą, kur jie paliko įrangą ir žmones", - sakė kitas liudininkas.

Malio gynybos ministerija nurodė, kad padėtis bus pakomentuotas per spaudos konferenciją penktadienį.

Tačiau vienas Malio pareigūnas, patvirtinęs karinių lėktuvų atvykimą, sakė, kad tarp jų buvo vienas lėktuvas iš neįvardytos Europos šalies, atskraidinęs žmonių ir įrangos į Sevarę.

Tuo tarpu Jungtinėse Tautose (JT) Malio prezidento pareigas einanti Dioncounda Traore paprašė "karinės pagalbos" iš Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o, vienas JT diplomatas, pageidavęs neviešinti savo vardo, sakė AFP ketvirtadienį.

JT Saugumo Taryba ketvirtadienį surengė neeilinį pasitarimą dėl padėties Malyje, didėjant tarptautiniam susirūpinimui dėl radikaliųjų islamistų pajėgų stiprėjimo.

Prancūzijos ambasadorius prie JT Gerard'as Araud atsisakė komentuoti, kaip jo šalis reaguos į Malio prašymą, sakydamas žurnalistams, kad savo sprendimą Paryžius paskelbs penktadienį.

Ginkluoti islamistai prieš devynis mėnesius užgrobė kontrolę dideliame šiauriniame Malio regione ir įvedė ten griežtą šariatą.

Sevarė yra už 650 kilometrų į šiaurę nuo Malio sostinės Bamako ir tik už 60 kilometrų į pietus nuo Konos.