Sachos respublikos gubernatorius Jegoras Borisovas nurodė, kad dalis iš 143 kalnakasių, penktadienį iškeltų į paviršių po avarijos, grįžo į šachtą ieškoti dingusių bendradarbių.

„Šiandien prisidėjo likusiųjų apačioje kolegos. Tie patys vaikinai, kurie vakar išėjo iš po žemės. Jie padeda valyti užgriuvusias nuolaužas ir dumblą, susikaupusį kai kuriuose vietose. Darbai nesiliauja, imamasi visų priemonių, kad žmonės būtų rasti“, – sakoma J. Borisovo vaizdo pranešime, paskelbtame gubernatoriaus oficialiame tinklalapyje.

Pasak jo, kasyklą užliejęs vandens srautas buvo labai smarkus ir sunešė daug dumblo.

„Vanduo pernelyg drumstas, kad jame galėtų dirbti narai. Todėl paieškas vykdyti labai sudėtinga“, – pripažino J. Borisovas.

Į kasyklos, priklausančios Rusijos deimantų gavybos monopolininkei „Alrosa“, tunelius penktadienio popietę prasiveržė vanduo iš nebenaudojamo didžiulio karjero. Toje saugykloje apie 300 tūkst. kubinių metrų vandens.

Per šį incidentą buvo sužeisti trys žmonės, bet tik vienas jų – sunkiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)