Pasak „Reuters“ žurnalisto, karinė technika, įskaitant raketų paleidimo įrenginius „Urugan“, karinius sunkvežimius be numerių lentelių ir keletą šarvuočių, kirto Matvejev Kurganą ir pasuko nuo kelio į laukus netoli Ukrainos sienos.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, Ukrainos Mariupolio mieste (Donecko regionas) ir aplink jį dirbantys žurnalistai praneša, kad Rusija toliau šioje zonoje telkia tūkstančius karių. Karo analitikai teigia, kad toks kariuomenės judėjimas duoda suprasti, kad artimiausioje ateityje galimas puolimas.

DELFI primena, kad praėjusios paros antiteroristinės operacijos zonoje buvo neramios ir dienomis, ir naktimis.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje pranešė antiteroristinės operacijos spaudos centras, iš gegužės 24-osios į 25-ąją Donecke separatistai šaudė tankais, minosvaidžiai ir uždraustų kalibrų artilerija.

Buvo šaudoma Opytnės, Peskų, Butovkos šachtos, Kamenkos, Verchniotoreckės, Avdijivkos, Hranitnės, Beriozovojės, Taramčuko kryptimis. Luhansko srityje – Sokolnikų, Stanyčno Luhanskės Sčiastės.

Baigėsi santykinės paliaubos ir Mariupolio kryptimi. Separatistai beveik be pertraukų šaudė minosvaidžiais, savaeigiais artilerijos įrenginiais ir granatsvaidžiais į Širokinės pusę. Gnutovo rajone įvyko kovinis susirėmimas, kuris, tiesa, truko neilgai. Susidūrusi su ištisine ugnimi, separatistų grupė atsitraukė.