Kvepalus Uzbekistano diktatoriaus Islamo Karimovo dukteriai Gulnarai Karimovai sukūrė vienas garsiausių prancūzų parfumininkų.

I. Karimovo valdomas Uzbekistanas yra vien iš represyviausių pasaulio valstybių, kurioje paplitę kankinimai ir tvyro baimė. Kasmet mokiniai kelis mėnesius tampa darbo jėga ir nurinkinėja medvilnę, dauguma uzbekistaniečių gyvena didžiuliame skurde.

Bet to nepasakysi apie G. Karimovą – prezidento duktė gyvena prabangiai, nuolat lankosi vakarėliuose Taškente, Maskvoje ir Ženevoje. Artima tėvo patikėtinė bando jėgas įvairiose srityse – iš pradžių – juvelyrikos, na o neseniai pasivadino Gugušos vardu (kuriuo ją meiliai vadina tėvas) ir pasirodė popscenoje.

Naujausią jos tuštybės projektą pristatė praėjusią savaitę Taškento naktiniame klube. Kvepalus sukūrė garsus prancūzų parfumininkas Bertrandas Duchaufouras, gaminęs kvepalus „Christian Dior“, „Givenchy“ ir daugeliui kitų garsių prekės ženklų. „Mysterieuse“ kvepalais norėjau perteikti Gulnaros įvaizdį, jos moteriškumą ir jausmingumą. Šiuose moteriškuose kvepaluose yra visų Rytų šalyse augančių gėlių natų“, – teigė kvepalų kūrėjas.

„Veikiausiai esu pirmas žmogus kvepalų istorijoje, pamėginęs susieti Prancūziją ir Uzbekistaną per kvepalus“, – pridūrė jis. Parfumininkas neatsakė į „The independent“ atstovų užklausą, kiek jam sumokėjo už kvepalų G. Karimovai sukūrimą.

Ne jis pirmas tenkino jos užgaidas. Atlikėją Stingą kritikavo už tai, kad 2010 m. Taškento mados savaitėje sėdėjo prie G. Karimovos už septynženklio skaičiaus dydžio atlygį. Na o buvęs „Chelsea“ futbolo klubo savininkas Luizas Felipė Scolari gavo didžiausią pasaulyje trenerio atlyginimą, kai vadovavo Taškento futbolo klubui „Buniodkor“. „WikiLeaks“ tinklalapyje vadinta plėšikų baroniene G. Karimova visada neigė ryšius su korumpuotais verslininkais.

Susirinkę pakelti tosto už kvepalus G. Karimovai gavo įvairių dovanų – bilietų į jos kurtos drabužių ir papuošalų kolekcijos pristatymą ir jos naujo singlo vaizdo klipo premjerą. Klipe plazdančia aukso spalvos suknele vilkinti G. Karimova gundomai papūtusi lūpas dainuoja anglų kalba. G. Karimovą JAV vadina egzotine uzbeke gražuole, o kas jos tėvas nemini.

Naujasis singlas vadinasi „How Dare?“ („Kaip drįsti?“). Daugelis uzbekų tikriausiai norėtų paklausti to paties.