Naujo sąskaitų narstymo jis sulaukė po kito žiniasklaidos demaskavimo. Paaiškėjo, kad nuo 2012 metų F.Fillonas gavo mados namų „Arnys“ drabužių, kurių bendra vertė – beveik 48 500 eurų, rašė savaitraštis „Journal du Dimanche“.

F.Fillono atstovas šį straipsnį, pasirodžiusį likus vos šešioms savaitėms iki pirmojo prezidento rinkimų rato, pavadino kampanijos prieš kandidatą dalimi.

Iš visos už minėtus kostiumus sumokėtos sumos grynaisiais buvo sumokėta 35 500 eurai, rašė leidinys. Pranešime nurodoma, kad pinigus į prabangią Paryžiaus siuvyklą, aptarnaudavusią ir tokias įžymybes kaip Andy Warholas bei Yves'as Saint Laurenas paprastai pristatydavo kažkokia jauna moteris.

Tačiau už dviejų kostiumų užsakymą, baigtą vasario pradžioje, buvo apmokėta čekiu, kurį pasirašė „kilniaširdiškas draugas“, prašęs neskelbti jo pavardės, rašė laikraštis.

„Sumokėjau paprašytas Francois Fillono“, – laikraščiui sakė čekį pasirašęs asmuo, kuris pridūrė: „Beje, nuo tada nesulaukiau nė menkiausios padėkos.“

F.Fillonas vėlai sekmadienį patvirtino šį pranešimą ir verslo dienraščiui „Les Echos“ sakė: „Šiuos kostiumus vasario pabaigoje man padovanojo draugas. Ir ką?“

„Matau, kad mano privačiu gyvenimu visaip domimasi, ir taip elgiamasi tik su manimi. Nežinau, kas bando man pakenkti“, – sakė jis.

Buvusio premjero atstovas Lucas Chatelis piktai sureagavo į straipsnį.

„Kaip toli jie nueis? – Prancūzijos radijui kalbėjo jis. – Gal jie ketina tikrinti, ar jo senelė turėjo kokią rusišką paskolą ir ar jis ją paminėjęs savo turto deklaracijoje?“

Vienas F. Fillono aplinkos žmogus „keistu“ pavadino „Journal du Dimanche“ teiginį, kad už kitus „Arnys“ drabužius, pasiūtus F. Fillonui, buvo mokama grynaisiais.

„Jokia rimta siuvykla nepriimtų tokių sumų apmokėjimo grynaisiais“, – sakė jis.

Pati siuvykla nenorėjo atsakyti į „Journal du Dimanche“ klausimus.

63 metų F.Fillono rinkimų kampanija smuko sausio mėnesį, kai prancūzų satyrinis tiriamosios žurnalistikos savaitraštis „Le Canard Enchaine“ parašė, kad jis dirbdamas parlamente iš valstybės lėšų žmonai ir vaikams sumokėjo šimtus tūkstančių eurų už fiktyvų darbą. Dėl to jam gresia kaltinimai.

F. Fillonas, kuris vaizdavo save sąžiningu kandidatu, anksčiau buvo favoritas laimėti Prancūzijos prezidento rinkimus.

Tačiau dėl fiktyvaus darbo skandalo politikui teko grumtis, kad jis apskritai išliktų rinkimų kampanijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)