Manoma, kad dėl to nelegali rinka praras 7 mln. dolerių.

Priešingai nei Nyderlanduose, kur marihuanos pardavimas vadinamuosiuose „Coffee-Shops“ yra tik toleruojamas, o kanapes tiekia nelegali rinka, Urugvajus reguliuoja ir kanapių auginimą. Dvi įmonės turi teisę komerciniais tikslais auginti kanapes - po dvi tonas per metus.

Be to, kad marihuanos bus galima įsigyti vaistinėse, egzistuos dar dvi galimybės ją vartoti legaliai, tačiau ir tam gyventojai turės registruotis. Bus leista auginti iki šešių vienetų kanapių namuose arba priklausyti klubui, kuris bendrai augins kanapes ir kiekvienam nariui savam naudojimui skirs iki 480 gramų kanapių per metus. Bendras registruotų vartotojų skaičius yra apie 15 000. Priešingai nei Nyderlanduose, turistai „žolės“ įsigyti negalės.

Registruotis galės tik urugvajiečiai arba užsieniečiai, progresyvia laikomoje Pietų Amerikos šalyje gyvenantys mažiausiai metus. Be to, kanapių vartojimas bus draudžiamas darbo vietoje, viešose aikštėse ar už vairo.

Kritikai pirmiausiai įžvelgia problemų kontroliuojant legalų marihuanos pardavimą. Esą yra pavojus, kad pigi marihuana gali būti nelegaliai perparduodama.