Per pastarąjį dešimtmetį, vykdydami savo pareigas, žuvo 827 žurnalistai, skelbiama UNESCO generalinio direktoriaus ataskaitoje.

Remiantis ataskaitoje „Žurnalistų saugumas ir nebaudžiamumo pavojus“ („The Safety of Journalists and the Danger of Impunity“) pateiktais duomenimis, daugiausiai žurnalistų žūva arabų valstybėse, tarp jų Sirijoje, Irake, Jemene ir Libijoje. Kitas labiausiai paveiktas yra Lotynų Amerikos regionas.

Daugiausiai mirčių, net 59 proc. per 2015-2016 metus, užfiksuota konflikto zonose. Šiuo periodu 78 (36,5 proc.) iš 213 žurnalistų žuvo arabų valstybėse.

Labiausiai nerimą kelia tai, kad žurnalistų mirčių jau užfiksuota ir Vakarų Europoje bei Šiaurės Amerikoje. 2014 m. šiose teritorijose nepranešta apie žuvusius žurnalistus, o pernai užfiksuota 11 mirčių.

Didesnė grėsmė kyla vietos žurnalistams, ne užsieniečiams. Vietos žurnalistų mirtys sudaro 90 proc. Tačiau, palyginti su ankstesniais metais, kai vidutiniškai žūdavo po keturis užsienio žurnalistus, 2014 m. jų žuvo jau 17.

Ataskaitoje taip pat pateikiama, kad daugiau nei 10 kartų dažniau žūsta vyrai, o ne moterys žurnalistės.