Leidinio šaltinio duomenimis, buvusį Rusijos parlamentarą nužudė 28 metų Pavelas Paršovas. Ukrainos teisėsaugos institucijos jį kaltino fiktyviu verslu ir nusikalstamu būdu įgytų pajamų legalizavimu. Jo buvo ieškoma.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka patvirtino, jog D. Voronenkovo žudikas buvo Ukrainos pilietis, anksčiau tarnavęs nacionalinėje gvardijoje.

D. Voronenkovas buvo nušautas ketvirtadienį Kijevo centre, Ševčenkos bulvare, prie viešbučio „Premier Palace“, apie 12 valandą Lietuvos laiku. Jo asmens sargybinis sužeidė spėjamą žudiką, kuris vėliau mirė ligoninėje.

D. Voronenkovas išvyko į Ukrainą su žmona, taip pat buvusia deputate Marija Maksakova, kai 2016 metais nebuvo perrinktas į Valstybės Dūmą.

Gavęs leidimą nuolat gyventi, jis davė Ukrainos generalinei prokuratūrai parodymus prieš buvusį šalies prezidentą Viktorą Janukovyčių. Jis taip pat pavadino klaida Kremliaus įvykdytą Krymo aneksiją ir palygino Rusiją su nacistine Vokietija.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Zorianas Škiriakas žurnalistams pareiškė: „Aš esu įsitikinęs, jog tai gali būti ciniškas parodomasis kerštas - Rusijos specialiųjų tarnybų įvykdyta mirties bausmė“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)