Po dviejų kalėjime praleistų metų N. Savčenko, kuri gali išeiti į laisvę įvykdžius apsikeitimą kaliniais, žadama politinė karjera. Irako karo veteranė N. Savčenko tikina buvusi prievarta išgabenta iš Ukrainos į Rusiją, kur ji buvo nuteista 22 metams kalėjimo, rašo „Mirror“.

Prokurorai jai pateikė kaltinimus dėl dviejų žurnalistų nužudymo per apšaudymą iš minosvaidžių, tačiau duomenys apie pilotės buvimo vietą ir nuotraukos liudija, kad N. Savčenko tuo metu, kai vyko apšaudymas, jau buvo paimta nelaisvėn.

34-erių N. Savčenko Ukrainoje jau tapusi tikra heroje ir netgi vadinama Ukrainos Žana d’Ark. Trijų mėnesių bado streiką paskelbusi ukrainiečių lakūnė savo teismą pavadino Kremliaus marionečių surengtu farsu.

„Visi manevruoja siekdami priartėti prie Savčenko“, - patikino šaltinis iš Ukrainos vyriausybės. „Įvertintus jos išskirtinį santykį su žmonėmis, ji yra tikras auksas“, - patikino šaltinis.

Būdama kalėjime su buvusios Ukrainos ministrės pirmininkės Julijos Tymošenko parama N. Savčenko tapo Ukrainos parlamento nare.

N. Savčenko – dabartinio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos, kuris derėjosi su Rusija dėl lakūnės paleidimo, konkurentė. Šiuo metu baiminamasi, kad P. Porošenkos susitarimas su Rusija dėl kalinės perdavimo gali duoti priešingų rezultatų, o išsivadavusi iš kalėjimo N. Savčenko išstums P. Porošenką iš šalies prezidento posto.

„Po įkalinimo Rusijoje ji rodys, kokia yra stipri, ir niekas negalės jos nustelbti“, - neabejojo politikos apžvalgininkė Julija Latynina.

„Esu tikra, kad jei tik panorės, Ukrainos Žana d’Ark galės tapti prezidente, ji galėtų tapti nesustabdoma“, - prognozavo apžvalgininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1324)