"Ketvirtadienį vėlai vakare apžiūrint gyvenamąjį sektorių po sugriautomis namo konstrukcijomis buvo rasta žuvusi moteris, gimusi 1951 metais", - pareiškė penktadienį Ukrainos parlamente M. Čečetkinas.

Žinybos vadovas, remdamasis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, taip pat pranešė, kad per sprogimus buvo sužeista 1962 metais gimusi moteris.

Gaisras didžiausiame Ukrainos šaudmenų sandėlyje prie Balaklijos miesto kilo naktį į ketvirtadienį. Gelbėjimo tarnybos evakavo aplinkinių rajonų gyventojus.

Ukrainos karinis prokuroras Anatolijus Matiosas savo „Facebook“ paskyroje parašė, kad arsenale buvo įvykdyta diversija. Pasak pareigūno, gaisras prasidėjo vienu metu keliose vietose.

„Keliose tankų ir artilerijos 125 ir 152 milimetrų kalibro sviedinių laikymo aikštelėse netoli Charkovo srities Balaklijos miesto prasidėjo gaisras, sukėlęs šaudmenų detonaciją“, - parašė jis.

Arsenalas Balaklijoje - didžiausias Ukrainoje ginkluotės sandėlis. Jo plotas - apie 368 hektarus. Ten buvo laikomi maždaug 138 tūkstančiai tonų šaudmenų. Pavojingiausi - sviediniai savaeigiams artilerijos pabūklams "Akacija", galintys nuskrieti 20 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)