Jis pažymėjo, kad neverta kalbėti apie tikėtiną separatistų partizaninį karą, nes tarp „partizanų“ nebūna samdomų kovotojų. 

„Aš nekalbėčiau apie partizaninį separatistų karą, nes partizaniniame kare nebūna samdomų elementų, savanaudiškų elementų. Žmonės, kurie priešinasi mūsų darbui išlaisvinant teritorijas, yra arba tie, kurie bijo bausmės už padarytus nusikaltimus, arba tie, kurie tokiu būdu užsidirba pinigų“, - sakė jis.  

V. Satarenka pažymėjo, kad kovoti ir atpažinti separatistus padeda vietos gyventojai.

„Mes turime savų pagalbininkų, yra žmonių iš vietos gyventojų, kurie mums padeda. Mūsų vaikinai sulaikė asmenis, kurie turėjo savo parduotuves. Jie per pusantro mėnesio nuo Slovjansko išvadavimo rinko pinigus „Donecko liaudies respublikai“. Jie sakydavo: „Arba jūs atiduodate pinigus, arba mūsiškiai grįš ir jus sušaudys“, - teigė jis.   

Būtent baimė, kad separatistų kovotojai sugrįš, daugelį Ukrainos padalijimo šalininkų sulaiko nuo sprendimo atiduoti ginklus, pažymėjo bataliono vadas.  

„Separatistai pradeda atiduoti ginklus, padėti. Vienintelis dalykas, kuris sulaiko šiuos žmones, - grasinimai iš separatistų pusės sugrįžti“, - teigė jis.  

Susirėmimai tęsiasi

Remiantis operatyviniais „Informacinio pasipriešinimo“ grupės pateikiamais duomenimis, iš Rusijos teritorijos iš salvinių raketinių sistemų „Grad“ ir reaktyvinių salvinės ugnies sistemų „Smerč" ir vėl buvo apšaudytos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos.

Sudėtingiausia situacija susiklosčiusi Luhansko srities šiaurinėje dalyje (Stanica Luhanskaja), aplink Donecką ir Debalcevę ir Donecko srities Pietuose (Novoazovske ir Mariupolyje).

Kaip rašo UNIAN, apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės koordinatorius Dmitrijus Tymčukas.

Anot D. Tymčuko, šiuo metu kovo vyksta aplink Debalcevę.

Jis informavo, kad Rusijos kariuomenė ir toliau vykdo aktyvius puolamuosius veiksmus Luhansko srityje.

„Mariupolyje vykdoma kovinė žvalgyba rodo, kad priešininkas mėgina išsiaiškinti Ukrainos kariuomenės pozicijas šiame rajone, nes ruošiasi tolimesniems puolamiesiems veiksmams“, - pranešė D. Tymčukas.

Jo teigimu, naktį iš rugsėjo 4 d. į rugsėjo 5 d. Ukrainos kariuomenė sudavė smūgį bazinėje priešininko stovykloje šalia Vesiolo gyvenvietės. Buvo sunaikintos trys 122 mm haubicos D-30 ir gyvoji priešininko jėga.

Separatistai apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas ir blokavimo postus šalia Stanica Luhanskaja, Luhansko, Nikišino ir Stukalovaja Balka.

„Iš Rusijos teritorijos apšaudytos iš salvinės raketinės sistemos BM-21 „Grad“ Ukrainos kariuomenės pozicijos šalia Makarovo, o iš salvinės ugnies sistemos BM-30 „Smerč“ apšaudytos Ukrainos kariuomenės pozicijos šalia gyvenvietės Nižnij Minčenok.

D. Tymčukas: dalis karių iš Krymo perkeliami į Rostovo sritį

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ operatyviniais duomenimis, Rusija telkia dalinius šiauriniuose Krymo regionuose. Į Krymo šiaurę permetami sraigtasparniai, o kariai iš pusiasalio perkeliami prie rytinės Ukrainos sienos, praneša unian.net.

Šią žinią savo „Facebook“ puslapyje paskelbė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius D. Tymčukas. Jis teigia, kad priešininkas ir toliau telkia telkia okupacines pajėgas Kryme, šiauriniuose pusiasalio rajonuose. „Į Džankojaus oro uostą permetami sraigtasparniai“, – pažymi jis.

D. Tymčukas praneša, kad Rusijos kariai permetami prie rytinės Ukrainos sienos. „Paskutinėmis dienomis pastebimas dalies motorizuotų pėstininkų ir artilerijos padalinių išvedimas iš Krymo per Kerčės perkėlą į Rusijos teritoriją, pirminiais duomenimis – kad toliau būtų permetami prie Ukrainos sienos Rusijos Rostovo srityje“, – rašo D. Tymčukas.