Apie tai jis kalba Pervomaiske nufilmuotame vaizdo įraše. J. Iščenka teigia, kad tai jis ketina padaryti, nes mieste susiklosčiusi sudėtinga situacija dėl humanitarinės pagalbos trūkumo.

Anot J. Iščenkos, jis paskambino I. Plotnickiui, po to, kai jį Pervomaisko aikštėje buvo apsupusios moterys, kurios jo „vos nesuplėš į gabalus“, rašo UNIAN.

„Sakė, skambink čia pat respublikos vadovui ir tegul jis mums atsako į klausimą dėl žadėtos pensijos. Kur žadėtas atlyginimas? Kur pažadėta humanitarinė pagalba? Tegul vadovams būna gėda“, - vaizdo įraše pasakoja J. Iščenka.

Taip pat jis papasakojo, kad separatistų lyderiai iš Luhansko neteikia miestui jokios pagalbos dėl konflikto su Nikolajaus Kozicyno vadovaujamais „kazokų daliniais“.

„Tačiau būtent mes čia Pervomaiske mirštame priešakinėje linijoje, kad jie Luhanske jaustųsi gerai ir gražiai gyventų. Jie ten miega šiltai, bet tegul nors prisimena apie žmones, jei jau mus, karius, laiko prasčiokais“, - piktinosi J. Iščenka.

„Galime pasukti ginklus į kitą pusę, galime tai padaryti! Tada bus labai karšta visiems tiems, kurių užpakaliai jau šilti“, - pagrasino jis.

J. Iščenka pareiškė, kad Luhansko separatistų viršūnės kitiems miestams neduoda Rusijos tiekiamos „humanitarinės pagalbos“.

„Sakau visam pasauliui: per visą šį laiką, penkis mėnesius, Pervomaiskui perduota tik 10 tūkst. pakuočių Rusijos humanitarinės pagalbos. Niekas nedavė nė viena pakuote daugiau“, - piktinosi jis.

Kijevas: Ukrainos pajėgos toliau laikysis paliaubų

Ukrainos vyriausybės pajėgos toliau laikysis paliaubų rytiniame regione, kai šaudymas iš prorusiškų separatistų kontroliuojamų teritorijų antradienį paskelbtą „Tylos dieną“ reikšmingai sumažėjo, trečiadienį pranešė Kijevo kariškių atstovas.

„Matydami bombardavimo sumažėjimo mastą ... toliau palaikysime tylos režimą – ir tikimės, kad apšaudymas smarkiai sumažės, galiausiai iki nulio“, – kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė žurnalistams.

Maskvos, Kijevo, rytinės Ukrainos prorusiškų separatistų ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai trečiadienį aptars kito taikos derybų rato datą, pranešė separatistų spaudos tarnyba.

„Kontaktinės grupės konferencija per „Skype“ yra numatyta šiandien“, – sakoma spaudos tarnybos pranešime apie keturšales derybas, kurių tikslas rasti sprendimą konfliktui rytinėje Ukrainoje.

Per pokalbį šalių atstovai susitars dėl kito susitikimo Minske datos, nurodoma jame.