TSN informuoja, kad vienas iš Luhansko separatistų lyderių Pavelas Dremovas apie tai slapta telefonu kalbėjosi su savo pavaldiniais.

Teigiama, esą pokalbį perėmė Ukrainos saugumo agentūros pareigūnai.

„Na ką, išreikalavo mums „Grad“ sistemų, išreikalavo šautuvų ir išreikalavo oficialaus Igorio Plotnickio atsiprašymo. Jis atskris iš Maskvos ir per televizorių atsiprašys „pirmojo kazokų pulko“, – telefonu sakė P. Dremovas ir vėliau pridūrė, kad jiems pažadėta ir tankų.

Be to, prorusiškai nusiteikusių separatistų vadeiva sakė, kad Rusijos ministras pirmininkas oficialiai pažadėjo į kalėdinį renginį Kremliuje pakviesti vaikų iš Horlivkos ir Stachanovo.

DELFI primena, kad P. Dremovo separatistai Luhanse atsisako paklusti I. Plotnickiui. Neseniai P. Dremovas buvo išplatinęs vaido įrašą, kuriuo kreipėsį į gyventojus ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Jame P. Dremovas skundėsi, kad I. Plotnickio žmonės plėšia sąstatus su anglimi, neduoda iš Rusijos siunčiamos „humanitarinės" pagalbos. I. Plotnickį jis išvadino vagimi ir kalbėjo apie mįslingą atmintinę su informacija, kuri esą gali pakenkti šiam separatistų vadeivai.