Pasak separatistų vado, Donecko srityje vaikai, kurie buvo nuo trijų iki 11 metų amžiaus, pirmadienį rado granatą ir parnešė ją tėvui.

„Tėvas, vaikų akivaizdoje pamėgino granatą išardyti“, – taip, anot separatistų naujienų svetainės, sakęs Eduardas Basurinas.

Sprogus granatai, žuvo trys vaikai, o jų tėvas liko gyvas ir yra gydomas ligoninėje. Kodėl jis ėmėsi ardyti tą granatą, nežinia.

Tuo tarpu palei 500 kilometrų ilgio fronto liniją, skiriančią Luhansko ir Donecko respublikomis pasiskelbusių separatistų užimtą teritoriją nuo likusios Ukrainos, nerimsta kovos, sakė kariškių atstovas Andrijus Lysenka.

Pasak jo, susirėmimų daugiausia prie separatistų valdomo Donecko ir vyriausybės kontroliuojamo Mariupolio uostamiesčio šalies pietryčiuose, kur separatistams maga susijungti su Rusijos aneksuotu Krymu.

„Mes stebime eskalavimą šiuose plotuose. Kartais separatistų ugnis nerimsta kelias valandas“, – sakė A.Lysenka.

Tuo tarpu Donecke separatistų atstovas sekmadienį apkaltino Ukrainos karius, kad šie apšaudė gyvenamuosius kvartalus ir sužeidė du civilius.

Nuo 2014-ųjų balandžio, kai pramoniniame rytų regione, kur dauguma gyventojų yra rusai, kilo maištas prieš vakarietišką Ukrainos vyriausybę, žuvo beveik 9500 žmonių.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją separatistų rėmimu ir savo reguliariosios kariuomenės dalinių siuntimu per Ukrainos sieną, o Maskva šiuos kaltinimus neigia.

2015 metų vasarį pasirašyti susitarimai dėl paliaubų ir politinio sprendimo sumažino kovų mastą, bet konfliktas nėra nutrūkęs, ir dėl jo Maskvos ir Vakarų santykiai tebėra šalčiausi po šaltojo karo pabaigos.