„Interfaks“ duomenimis, posėdyje neapsieita be incidentų – Vyriausybės ložėje tarp parlamentarų užvirė muštynės, į Rados pirmininką Vladimirą Litviną svaidė kiaušinius, o į salę metė dūminį užtaisą.

Pranešama, kad V. Litviną nuo mėtomų kiaušinių skėčiais pridengė šalimais stovėję parlamentarai.

Salėje prirūko dūmų, tad daugelis Rados narių buvo priversti išeiti iš posėdžio, kuriame buvo užsiregistravę 211 narių.

V. Litvinas posėdį tęsia.

Opozicijos atstovai nenori ratifikuoti susitarimo, kurį praėjusią savaitę pasirašė Rusijos ir Ukrainos prezidentai. Susitarime numatyta, kad Juodosios jūros laivynas liks Ukrainoje iki 2042 m., o Rusija padarys Ukrainai nuolaidą dujoms.

Opozicijos atstovai pažadėjo neleisti balsuoti su svetimais biuleteniais, o prieš posėdį kažkas užklijavo plyšius biuleteniams ant stalų.

Kijeve mitinguoja tūkstančiai susitarimo dėl Rusijos Juodosios jūros laivyno Kryme šalininkų ir priešininkų

Ukrainos sostinėje antradienį šalia Aukščiausiosios Rados ir ministrų kabineto vyksta susitarimo pratęsti 25 metams Rusijos Juodosios jūros laivyno buvimą Kryme šalininkų ir priešininkų masiniai mitingai.

Šiuo metu, kaip praneša žurnalistai, jau susirinko apie 10 tūkst. žmonių iš vienos ir kitos stovyklos. Kol kas apie jokius rimtesnius incidentus informacijos negauta.

Perėjoje nuo vyriausybės pastato prie parlamento stovi Ukrainos susivienijimo "Laisvė" šalininkai. Keli tūkstantis žmonių laiko rankose susivienijimo vėliavas ir Ukrainos tautines vėliavas.

"Mūsų Ukraina" akcijos dalyviai M.Hruševskio gatvėje laiko plakatus su šūkiais: "Neleisime sukelti karo Kryme", "Išdavystė paverčia liaudies deputatą politiniu papuasu", "Šalin politikos papuasus".

Tuo tarpu maždaug 5 tūkst. Regionų partijos šalininkų stovi aplink Aukščiausiosios Rados pastatą. Jie taip pat pastatė prie parlamento sienų keliasdešimt mėlynų palapinių. "Regionų partijos" šalininkai laiko transparantus su užrašais: "Rusija ir Ukraina - strateginės partnerės", "Efektyvi valdžia - stabilūs tarifai. "Tymošenkystei galas" "Prezidentą Janukovyčių remiame", "Opozicija? Ji jau parodė, ką gali, būdama valdžioje".
Opozicijos - Julijos Tymošenko bloko (JTB) ir "Mūsų Ukrainos", "Permainų fronto", susivienijimo "Laisvė" atstovai renkasi prie Marijos rūmų M.Hruševskio gatvėje. Tikimasi, kad protesto akcijoje dalyvaus "Mūsų Ukraina" lyderis Viktoras Juščenka ir "Permainų fronto" lyderis Arsenijus Jaceniukas.

Daug teisėsaugos institucijų atstovų su neperšaunamomis liemenėmis ir šalmais stovi centre palei M.Hruševskio gatvę, atskirdami mitinguotojus. Užtvaras stato milicijos darbuotojai, padalinio "Erelis" ir vidaus kariuomenės kariai.