Populiariausios nacionalistinės partijos lyderis, kuris užėmė trečią vietą liepos mėnesio prezidento rinkimuose, susvirduliavo ir, regis, apstulbo, kai po apsižodžiavimo nepriklausomas parlamentaras Oleksandras Ševčenka netikėtai sudavė jam kumščiu į galvą.

„Tik pažiūrėkit į tą didžiapilvį storulį, – provokavo O.Liaško prieš smūgį.- Užuot važiavę į Donbasą ir padėję mūsų vaikinams, tokie žmonės kaip jis eina į parlamentą ir kilnoja rankas.“

Pats O.Liaško lankė karius Ukrainos rytiniuose regionuose arba Donbase, kur nuo balandžio vyksta jų kruvini susirėmimai su prorusiškais separatistais. Per šias kovas jau žuvo daugiau nei 2 tūkst. žmonių

O.Ševčenka anksčiau kaltino O.Liaško, kad neva šiomis kelionėmis jis nori pasigerinti savo įvaizdį.

Tai jau ne pirmas kartas, kai nacionalistas O.Liaško įsivelia į peštynes parlamente.

2011 metais jį ant žemės buvo pargriovęs buvęs parlamento vicepirmininkas Adamas Martyniukas, kurį šis apkaltino veidmainyste, o kitą kartą komunistas A.Martyniukas šliukštelėjo jam į veidą stiklinę vandens.

Susistumdymai ir muštynės Radoje nėra retenybė, ypač posėdžių salėje, kur parlamentarai mušasi kėdėmis, laikraščiais, plėšo vieni kitiems baltinius ir kumščiais kruvina nosis.