Pasak jo, L.Kučma buvo išpuolio prieš socialistų politikę organizatorius ir užsakė jį kritikavusio žurnalisto nužudymą. Tai buvęs asmens sargybinis Nikolajus Melničenka pareiškė ketvirtadienį Ukrainos parlamente parodytame vaizdo interviu. N.Melničenka teigia atitinkamus įrodymus slapta įrašęs į garso juostą prezidento darbo kambaryje, praneša dpa-ELTA.

Pateiktoje medžiagoje kalbama ir apie K.Kučmos apgaules prezidento rinkimuose 1999-ųjų lapkritį, informavo žinių agentūra Interfax. Ukrainos vadovas į jam mestus kaltinimus reagavo ramiai. "Prezidento gyvenime kiekviena diena yra iššūkis", - sakė L.Kučma ketvirtadienį.

N.Melničenka, nacionalinės gvardijos majoras, šiuo metu yra užsienyje. Garso įrašus jis perdavė socialistų opozicijos lyderiui Aleksandrui Morozui. Ukrainos laikraščiai praėjusiomis dienomis jau citavo juos. Iki šiol oficialiai neaišku, ar garso juostoje įrašytas balsas yra tikrai L.Kučmos.

Jau kelis mėnesius Ukrainos visuomenė spėlioja apie žurnalisto Georgijaus Gongadzės dingimą. L.Kučmos kritikas dingo be žinios šių metų rugsėjį. Vėliau rastas smarkiai subjaurotas lavonas buvo identifikuotas kaip žurnalisto.

Be to, N.Melničenka kaltina L.Kučmą prieš prezidento rinkimus 1999-ųjų spalį organizavus išpuolį prieš socialistę Nataliją Vitrenko. Tada gyventojų mylima politikė ir daug jos šalininkų buvo sužeista sprogus rankinei granatai.