„Kateris buvo paskandintas. Sugebėjome išgelbėti aštuonis jūrininkus, kai į pagalbą atplaukė kiti kateriai. Septyni iš jų sužeisti arba apdegę. Du jūrininkai dingo. Tęsiame gelbėjimo operacijas“, – pareigūnas Serhijus Astachovas sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

„Išanalizavę padėtį, manome, kad ši ataka buvo įvykdyta iš artilerijos sistemos, tačiau dar nežinome, iš kur buvo šaudoma“, – pridūrė jis.

Atakuoti kateriai

Ukrainos sienos apsaugos tarnyba sekmadienį pranešė, kad du jos patruliniai kateriai buvo atakuoti netoli Mariupolio uostamiesčio Azovo jūros pakrantėje.

„Patvirtiname, kad buvo apšaudyti du sienos apsaugos tarnybos kateriai netoli Mariupolio“, – vienas Donecko srities sienos apsaugos tarnybos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Mariupolis, didelis pramonės miestas, turintis apie 500 tūkst. gyventojų, yra už maždaug 50 kilometrų nuo Rusijos sienos ir už maždaug 35 kilometrų nuo Novoazovsko miesto, kurį užėmė prorusiški sukilėliai.

Novoazovsko vietos naujienų portalas „0629“ citavo vietos valdžios vadovą Olehą Sydorenką, jog abiejuose kateriuose per ataką buvo žuvusiųjų ir sužeistųjų.

Kijevas teigia, kad Rusijos pajėgos padeda sukilėliams vykdyti naujausią puolimą prie Azovo jūros pakrantės, o Mariupolio valdžia paragino gyventojus padėti ginti miestą.

Sienos apsaugos tarnyba negalėjo patvirtinti pranešimų, kad jos laivai buvo paskandinti Rusijos oro pajėgų, taip pat neturėjo informacijos apie galimas aukas.