Stepano Poltorako apkaltino Rusiją, kad ši ne tik palaiko separatistų kovotojus, bet ir bailiai slapta įveda savo karius per pietvakarinę sieną į karo zoną Ukrainoje, nors Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka praėjusią savaitę paskelbė, kad Ukrainos rytiniuose pramoniniuose rajonuose rusų karių skaičius viršija 9 tūkstančius.

Ukrainos gynybos ministerijos teigimu, separatistų kariuomenė, kontroliuojanti didelę dalį Luhansko ir Donecko rajonų, kuriuose gyvena maždaug keturi milijonai daugiausia rusakalbių žmonių, galėtų sutelkti daugiau nei 550 tankų ir kitos sunkiosios ginkluotės arsenalą.

„Bendras Rusijos ginkluotųjų pajėgų ir nelegalių ginkluotų grupuočių ... dydis siekia daugiau nei 42 500“, – sakė S.Poltorakas grupei Ukrainoje besilankančių įstatymų leidėjų iš NATO šalių.

„Tiek ginklų, suprantama, užtektų vidutinio dydžio Europos valstybei“, – kalbėjo jis.

Ukrainos prezidentas P. Porošenka sakė, kad paties Kijevo ginkluotosios pajėgos išaugo iki daugiau nei 50 tūkst. karių, nors prieš 14 mėnesių prasidėjusio konflikto pradžioje jas sudarė 5 tūkstančiai karių.