Prezidentūros duomenimis, tarp naujų ginklų yra naikintuvai „Su-27" ir „Mig-29", tankai, haubicos ir oro gynybos sistemos. Ginkluotė bus nugabenta ir į frontą Rytų Ukrainoje. Tačiau daugelio ginklų sistemų naudojimą draudžia Minsko taikos susitarimas. Susitarimas numato, kad iš fronto turi būti atitraukta sunkioji karo technika. Taikos plano įgyvendinimas nejuda į priekį.

Kijevas antradienį pranešė, kad pažeidus paliaubas buvo sužeisti aštuoni kareiviai.

Dėl besitęsiančių mūšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu telefonu kalbėjosi Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as. F. Olandas antradienį pareiškė savo susirūpinimą dėl „didėjančio paliaubų pažeidimų skaičiaus" šalies Rytuose, pranešė Eliziejaus rūmai.

Prancūzijos vadovas įspėjo dėl eskalacijos pavojų taikos procesui ir paragino konflikto šalis įgyvendinti Minsko susitarimus konfliktui sureguliuoti.

Ukrainos Rytuose nuo 2014 metų tarpusavyje kaunasi prorusiški separatistai ir vyriausybiniai daliniai. Vokietija ir Prancūzija nuo neramumų pradžios mėgina tarpininkauti tarp Kijevo ir Maskvos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (739)