Visi 13 užpuolimo dalyvių yra nustatyti.

„Tarp versijų, kurias tikrina ikiteisminio tyrimo institucija – trukdymas pareigūnui atlikti tarnybines pareigas“, sakoma pranešime.

Generalinė prokuratūra pabrėžė, kad teisėjų nepriklausomumą ir neliečiamumą gina Ukrainos konstitucija ir įstatymai, draudžiantys bet kokiu būdu daryti įtaką teisėjui.

„Kol kas tyrimo eigoje nustatyta, kad 2017 metų kovo 17 dienos vakarą visuomeninio judėjimo „Tradicijos ir tvarka“, buvusios milicijos patrulių specialiosios paskirties tarnybos „Ietis“ (Garpun) atstovai ir nepilnamečiai asmenys užpuolė Aukščiausiosios teisingumo tarybos atstovą I.Benedysiuką ir jo žmoną. Per šį užpuolimą 13 agresyviai nusiteikusių asmenų su balaklavomis neleido pravažiuoti I.Benedysiuko automobiliui, grasino jam kūno sužalojimais už jo profesinę veiklą ir nenustatytais daiktais daužė jo automobilį“, – sakoma pranešime.

I.Benedysiukas, norėdamas sustabdyti nurodytus asmenis, iškvietė policiją, taip išprovokuodamas dar didesnę užpuolikų agresiją, informavo prokuratūra.

„Pamatęs, kad jo sutuoktinės sveikatai ir gyvybei iškilo reali grėsmė, I.Benedysiukas iššovė vieną perspėjamąjį šūvį iš nešiojamo vardinio ginklo. Tik po jo grupė asmenų atsitraukė per visiems įvykių dalyviams saugų atstumą ir užpuolimas baigėsi“, – nurodoma pranešime.

Tyrimo eigoje bus imtasi visų būtinų priemonių visoms įvykio aplinkybėms nustatyti, patikino prokuratūra.

„Tyrimo metu nustatyta 13 asmenų grupė. Kaip reikalauja baudžiamojo proceso įstatymai, jiems išsiųsti šaukimai atvykti į Kijevo įgulos karinę prokuratūrą, paskirtos ir atliekamos ekspertizės, tyrimo eksperimentai, apklausiami liudytojai, peržiūrimi vaizdo kamerų įvykio vietoje įrašai“, – sako prokurorai.

Pagal tyrimo metu surinktą medžiagą ir įrodymus bus priimtas sprendimas, kaip kvalifikuoti užpuolikų veiksmus ir I.Benedysiuko ginklo panaudojimą.

Dvylika su šiuo konfliktu susijusių asmenų buvo pristatyti į policijos nuovadą, nustatytos jų tapatybės. Į policijos nuovadą atvyko ir jų advokatas. Dalis asmenų atsisakė pateikti kokius nors paaiškinimus, kiti tikino, kad nesiėmė jokių chuliganiškų veiksmų, o dalyvavo taikioje akcijoje.

Dėl įvykių prie I.Benedysiuko namų policija pradėjo du baudžiamuosius tyrimus dėl įtariamų chuliganiškų veiksmų ir grasinimų (smurto) teismo pareigūnui.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Aukščiausiosios teisingumo tarybos vadovo užpuolimą laiko bandymu sužlugdyti teismų reformą ir prašo pareigūnų greitai ir objektyviai ištirti šį atvejį.