„Unian“ rašo, kad prorusiški separatistai peržengė demarkacijos liniją prie sugriauto Donecko tilto, jungiantį „Severskij Doneck“ upę. „Ukrainska pravda“ informuoja, kad Trehisbenka regione nuo šeštadienio ryto prasidėjo susirėmimai su prorusiškais separatistais.

Apie 14 val. Luhansko apskrities Trehisbenka kaime susirėmimas baigtas. Kariams vis dėlto nepavyko pralaužti demarkacinės linijos. Preliminariais duomenimis, Ukrainos vyriausybės pajėgų tarpe yra sužeistų.

Žiniasklaida skelbia, kad Ukrainos pajėgoms pavyko atremti priešo puolimą ir jiems taip ir nepavyko įžengti į Trehisbenka kaimą.

„Apie 12 val. 20 min. susirėmimas prie Trehizbenka baigtas“ , – pranešė Luhansko apskrities administracijos spaudos tarnyba ir priminė, kad šiandien 10 val. 30 min. atvykę kovotojai (nurodoma, kad tai buvo keletas sabotažo ir žvalgybos grupių) atvyko prie sunaikinto tilto, jungiantį „Severskij Doneck“ upę ir bandė perlaužti demarkacinę liniją Trehizbenka kaimą.

Kova truko ilgiau nei dvi valandas, per susirėmimą buvo naudojami kulkosvaidžiai, minosvaidžiai ir kiti pabūklai.

„Priešo ataka atremta, įsiveržti į kaimą nepavyko. Po 12 val. ir 20 min. Trehisbenkoje ramu. Remiantis preliminariais duomenimis, keli Ukrainos pajėgų kariai buvo sužeisti“, – teigiama Luhansko apskrities administracijos spaudos tarnybos pranešime.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė pranešimų, kad kovos prasidėjo dar naktį ir tebesitęsia šiandien. Pranešime teigiama, kad vietiniai gyventojai sako, kad „viskas vėl taip pat kaip ir sausio mėnesį“.