Anot jo, Rusijos valdžia su savo kariškiais nesielgia kaip su žmonėmis. Tokią mintį jis išsakė per interviu „Novaja gazeta“.

„Rusijos valdžia elgiasi tikrai nelabai gražiai, išsisukinėja. Be to, į visa tai įtraukia ir šeimos narius, brangius žmones. Elgiasi ne itin žmogiškai“, – pareiškė A. Aleksandrovas.

Anot A. Aleksandrovo, jis niekaip negali prisiskambinti artimiausiems žmonėms. Dėl to pasiskundė ir sulaikytuosius rusus aplankiusiam Rusijos konsului Aleksejui Grubui. Diplomatas pareiškė, kad taip tiesiog negali būti.

„Nieko panašaus nėra buvę, kad skambinčiau mamai, o ji neatsilieptų. Žmonai net ir tada, kai dar tik draugavome, kai į mokomąsias komandiruotes važinėdavome, visada buvo galima prisiskambinti, net naktį. Net ir antrą valandą nakties žinojau, kad visada atsilieps. O dabar...“ – skundžiasi A. Aleksandrovas.

Ukrainoje sulaikytasis rusas papasakoja Rusijos konsulo klausęs apie netikėtą atleidimą, tačiau A. Grubas „šio klausimo pakomentuoti nesugebėjo“.

„Pareiškė, kad pasitikslins (Rusijos gynybos ministerijoje – GORDON pastaba). Dėl apsikeitimo sakė, kad vyksta derybos. Kol vyksta tyrimas, apie jokį apsikeitimą negali būti nė kalbos. Nuramino, kad nesijaudintumėme, esą Rusija mūsų neužmiršo. Rusija mums padės, o jeigu net ir pasodins, tai neilgam“, – pasakojo A. Aleksandrovas.

Kitas Ukrainoje laikomas rusas – Rusijos vyriausiosios žvalgybos kapitonas Jevgenijus Jerofejevas – žurnalistams sakė norįs, pasitelkęs advokatą, perkvalifikuoti straipsnį, pagal kurį kaltinamas: kaltinimus terorizmu pakeisti kaltinimais šnipinėjimu.

Jis taip pat pasidalijo įspūdžiais apie sužeistus karius, gydomus ligoninėje.

„Gana paprasta pereiti palatas ir pamatyti jaunų rusų, kurie kalba rusiškai – jie liko be rankų ir kojų. Slavai. Čia, pasirodo, irgi rusai“, – sakė J. Jerofejevas.

Jis paragino abi kovojančias šalis „bent jau mažiau šaudyti – kad būtų mažiau sužeistų“ ir „humaniškiau elgtis su sulaikytaisiais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (825)