Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija, kuri prižiūri paliaubų eigą Rytų Ukrainoje, pranešė pirmą kartą regione pastebėjusi „TOS-1“ kovinį įrenginį, dar vadinamą „Buratinu“. Šio įrenginio pagrindą sudaro reaktyvinis liepsnosvaidis.

Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų institutas (SIPRI), stebintis ginklų eksportą, pranešė, kad tik Rusija gamina šiuos ginklus.

Pranešimai pasirodė dar prieš Rusijos prezidentui išvykstant į Paryžių susitikti su Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos lyderiais aptarti taikos proceso.

Rusijos gynybos ministerija neatsakė į naujienų agentūros „Reuters“ jai išsiųstą laišką, kuriame klausiama, ar Rusija ginkluote aprūpino separatistus Ukrainoje.

Rusija neigia savo armijos buvimą Ukrainoje. Tačiau buvo pastebėta nemažai ženklų, rodančių, kad Rusija remia separatistus kariais ir technika.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovas, telefonu susisiekęs su „Reuters“, sakė, kad „Buratinas“ buvo pastebėtas vienoje iš separatistų užimtų teritorijų. Jis apibūdinimo „TOS-1“ kaip ginklą, keliantį labai didelį pavojų.