Kaip praneša „Unian“ korespondentas, apie tai trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Informacijos centro atstovas spaudai Andrejus Lysenka.

Jo teigimu, pasieniečiai sunaikino dalį teroristų, o likusius privertė grįžti į Rusijos teritoriją. Kaip pabrėžė A. Lysenka, Ukrainos ir Rusijos pasienyje nustos veikti trys Rusijos kontrolės punktai – „Novošachtinsk“, „Gukovo“, „Kuibyševo“.

Jis taip pat papasakojo, kad pastarosiomis dienomis Antiteroristinės operacijos pajėgos nepatyrė netekčių.

Kaip pranešė „Unian“, nuo balandžio Luhansko ir Donecko apskričių teritorijoje siautėja ginkluoti separatistai, finansuojami Rusijos. Jie grobia žmones įkaitais, juos žudo, taip pat naikina Donbaso miestų infrastruktūrą.

Nuo balandžio 15 d. regione prasidėjo Antiteroristinė operacija. Liepą ukrainiečių kariai išlaisvino iš separatistų kelis miestus Donecko ir Luhansko srityse. Operacija tęsiama.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos duomenimis, Rusija ir toliau telkia karius netoli nuo Ukrainos sienos.

Jekaterinovkos (Rusija) – Ševčenko (Ukraina) kryptimi, Rusijos teritorijoje už 3 km rasta sistema „BM-21 Grad“ ir bepilotis skraidantis aparatas.

Penktadienį užfiksuotas karinės technikos kolonos judėjimas – iki 10 automobilių „KamAZ“ vyko link Pogaro (Rusija) – Starodubo (Rusija). Trubčevsko rajone taip pat pastebėtas karinės technikos kolonos, kurioje buvo sunkvežimiai ir šarvuočiai, judėjimas.

Didelis skaičius rusų karių pastebėtas ir netoli Malinovkos ir Naumovkos Belgorodo srityje, už 5 km nuo sienos. Grupėje – apie 1 000 žmonių, 12 tankų „T-72BM“, 52 „BTR-80/82“, 12 įvairaus kalibro minosvaidžių, 4 zenitiniai raketų kompleksai „9K35“ „Strela-10“ ir 2 zenitinės sistemos „ZU-23“.

Išlaisvino Krasnogorovką, Donecko separatistai atkirsti nuo Luhansko

Per pastarąsias paras Antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgos išlaisvino dvi gyvenvietes, esančias netoli Donecko, – Krasnogorovką ir Staromichailovką.

Apie tai šeštadienį Kijeve vykusioje spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) Informacinio analitinio centro atstovas Andrejus Lysenka.

Jo teigimu, Ukrainos kariai stiprina pozicijas Antracito rajone, palaiko tvarką, suranda ir neutralizuoja banditiškų grupuočių likučius neseniai išlaisvintame Kramatorske.

Pentadienį ukrainiečių kariai paleido bepilotį skraidantį aparatą ieškoti separatistų priešraketinės gynybos objektų. Kai jie įvykdė savo užduotį ir grįžo į bazę, separatistai numušė jį iš zenitinio raketinio komplekso „Buk M-1“. Veikiausiai būtent iš tokio profesionalūs samdomi kariai numušė Malaizijos keleivinį lėktuvą „Boeing-777“.

Na o sprendžiant iš NSGT išplatinto žemėlapio, Donecko separatistų grupuotė liko atskirta nuo likusios separatistų užgrobtos teritorijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4997)