„Padėtis Aukščiausios Rados taikomojoje taryboje – provokacijų, kurias valdžia ir jos pasamdyti „radikalai“ nuolat rengia prieš mūsų partiją ir jos rinkėjus, pasekmė, – sakoma šios partijos pareiškime. – „Opozicijos blokas“ pareiškia, kad jis ir toliau griežtai reaguos į karo koaliciją, kuri pavertė žmones elgetomis. Mes apsiginsime ir neleisime skriausti žmonių, kuriuos įžeidinėja šita valdžia. Mes pasieksime, kad šita Aukščiausioji Rada būtų perrinkta, o karo partijos provokatoriai atsakytų už savo veiksmus“.

Anot „Opozicijos bloko“, dabartinė valdžia „apgavo žmones, sugriovė ekonomiką; ... liaudis mato mokesčius po kelis tūkstančius grivinų ir palygina su elektroninėmis valdžios deklaracijomis bei reikalauja teisingumo“.

„Samdomi radikalai ir jų šeimininkai turi atsakyti už vagystes ir korupciją per pastaruosius pustrečių metų; Aukščiausioji Rada turi būti perrinkta; Ukrainos piliečiai verti valdžios, kuri juos gins, o ne apvaginės“, – įsitikinsi ši partija.

Radikaliosios partijos vadovas Olehas Liaško ir „Opozicijos bloko“ lyderis Jurijus Boika per taikomosios tarybos posėdį susiriejo; kivirčą pradėjo J. Boika.

Aukščiausios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus patarė J. Boikai ramintis ir pagrasino „perduoti šį klausimą Reglamento komisijai“. Tada „Opozicijos bloko“ vadovas išėjo iš salės. Parlamento pirmininkas pavedė Reglamento komisijai aptarti tokį jo elgesį.

Per parlamento rinkimus 2014-ųjų spalio 26 dieną „Opozicijos blokas“ pelnė beveik 10 proc. balsų ir parlamente turi 43 deputatus. Iš viso Aukščiausiojoje Radoje yra 450 parlamentarų.