Kruvini ultranacionalistų partijos „Svoboda“ („Laisvė“) nario Vasylio Serhijenkos palaikai, ant kurių matėsi sumušimai, buvo rasti po šiukšlių krūva miške netoli Vygrajevo kaimo centriniame šalies regione, 120 km į pietryčius nuo Kijevo, sakoma partijos pareiškime.

V.Serhijenka padėjo organizuoti žmonių aukų pareikalavusius protestus Kijeve, kurie nulėmė prorusiško prezidento Viktoro Janukovyčiaus nušalinimą praėjusį mėnesį, nurodė „Svoboda“.

V.Serhijenka taip pat priklausė vienai nacionalistų opozicijos savigynos grupei, kuri periodiškai susiremdavo su milicija.

„Ant Vasylio Serhijenkos kūno yra kankinimo žymių: buvo suduotas stiprus smūgis į galvą, kelio girnelės suknežintos“, – sakoma partijos pareiškime, kuriame priduriama, kad taip pat buvo peiliu padarytų durtinių žaizdų netoli širdies ir ant kaklo.

Vietos prokuratūra patvirtino, kad V.Serijenka buvo pagrobtas ir kad miškuose buvo rastas jo lavonas, tačiau daugiau detalių nepateikė, nes tyrimas dar vykdomas.

„Svoboda“ nurodė, jog V.Serhijenkos kaimynai pasakojo, kad jį penktadienį vakare prie jo namų pagrobė trys vyrai, kurie po trumpų muštynių įgrūdo jį į automobilį.

Partija pridūrė, jog šis aktyvistas, kuris taip pat rašė nacionalistų laikraščiui „Nadrossja“, maždaug savaitė prieš pagrobimą pranešė, kad jam buvo grasinama.

„Svododa“ mano, kad jo nužudymas yra susijęs su virtine demaskavimų, kuriuos jis paskelbė apie įtakingą vietos verslininką. Jo pavardės partija nenurodė.

Šiai prieštaringai vertinamai partijai, ketvirtai pagal turimų vietų parlamente skaičių, vadovauja Serhijus Tihipka, politikos veteranas ir verslininkas, garsėjantis nepagarbiais komentarais apie žydus ir dalyvaujantis gegužės 25 dieną įvyksiančiuose pirmalaikiuose Ukrainos prezidento rinkimuose.