Milicija taip pat šaudė dūminius užtaisus į minią, kai protestuotojai apmėtė pareigūnus grindinio plytelėmis, mėgindami prasiveržti arčiau budriai saugomo Aukščiausiosios Rados pastato.

Iš opozicinės partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) automobilio, kuriame įrengti garsiakalbiai, skambėjo raginimai grįžti prie Ukrainos konstitucijos 2004-ųjų metų redakcijos, o saugumo pajėgų pareigūnai kviečiami pereiti į protestuotojų pusę.

Dalis radikaliausiai nusiteikusių protestuotojų lupo iš grindinio trinkeles, skaldė jas ir svaidė akmenis į milicininkus, užtvėrusius kelią prie Aukščiausiosios Rados.

Tuo tarpu milicija svaido į minią kurtinamąsias granatas.

Gatvėse prie parlamento susirinkę šimtai opozicijos šalininkų.

Kijevo policijos atstovai sakė, kad sostinės centre vykstančio mitingo dalyviai svaidė į pareigūnus dūminius užtaisus.

Hruševskio gatvėje netoli stadiono „Dinamo“ protestuotojai keliose vietose padegė automobilių padangas, o tirštus dūmus vėjas nešė į vyriausybinio komplekso pusę.

Tuo tarpu saugumo pajėgų pareigūnai per megafoną ragina nepažeidinėti viešosios tvarkos ir susilaikyti nuo provokacijų.

Apie 20 tūkst. protestuotojų, daugiausiai taikiai nusiteikusių, atžygiavo nuo centrinės Nepriklausomybės aikštės prie parlamento, reikalaudami, kad įstatymų leidėjai priimtų reformas, kurios atimtų dalį galių iš prezidento Viktoro Janukovyčiaus.

Atakavo V. Janukovyčiaus partijos būstinę

Prieš Ukrainos vyriausybę protestuojantys demonstrantai antradienį apmėtė Molotovo kokteiliais prezidento Viktoro Janukovyčiaus partijos būstinę Kijeve, pranešė įvykio vietoje esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Keli šimtai protestuotojų atakavo pastatą, daužydami langus akmenimis, vykstant milicijos susirėmimams su demonstrantais prie netoliese esančio Ukrainos parlamento pastato.

Dalis Regionų partijos būstinės pastato liepsnojo, kai keli šimtai protestuotojų apmėtė jį Molotovo kokteiliais po audringų susirėmimų su milicija netoli šalimais esančio Ukrainos parlamento pastato.

Skelbia apie žuvusį

Prezidento Viktoro Janukovyčiaus valdančioji Regionų partija pranešė, kad jos būstinėje negyvas rastas darbuotojas po to, kai protestuotojai trumpam buvo okupavę pastatą.

Milicija informavo, jog nukentėjo 47 pareigūnai, penki hospitalizuoti su šautinėmis žaizdomis. Teritorijos Kijeve primena karo zoną demonstrantams ir saugumo pajėgoms susirėmus netoli šalies parlamento pastato.

"Jeigu neramumai tęsis, mes būsime priversti imtis griežtų priemonių", - bendrame pranešime įspėjo Vidaus reikalų ministerija ir valstybinė saugumo agentūra.

Riaušių milicijai pavyko protestuotojus nustumti į jų stovyklą Nepriklausomybės aikštėje po to, kai atvyko pajėgų pastiprinimas.

V. Klyčko ragina prezidentą išvesti miliciją iš gatvių

Ukrainos opozicijos lyderis Vitalijus Klyčko, reaguodamas į milicijos ir protestuotojų susirėmimus prie parlamento rūmų, antradienį paragino prezidentą Viktorą Janukovyčių atitraukti iš gatvių saugumo pajėgas, siekiant užkirsti kelią dar gilesniam "konfliktui visuomenėje".

"Kreipiuosi į prezidentą: išveskite iš gatvių "Berkut" (milicijos specialiąsias pajėgas) ir Vidaus reikalų ministerijos pajėgas. Padarykite tai, ir tai suteiks išeitį. Tai bus tikro vyro sprendimas", - V.Klyčko sakė žurnalistams parlamente.

Antradienį susirėmimai įsiplieskė, kai protestuotojai atakavo miliciją už maždaug 100 metrų nuo parlamento.

Demonstrantai sudegino tris milicijos mašinas, apmėtę jas Molotovo kokteliais. tačiau buvo priversti atsitraukti, pareigūnams atsakius guminėmis kulkomis, kurtinamosiomis granatomis ir dūminiais užtaisais.