„Manau, tai didžiausio masto kada nors šalyje vykdyta antikorupcinė operacija. Išaiškinta, kad valstybė patyrė net 96 mlrd. grivinų (maždaug 3,2 mlrd. eurų) sumai prilygstančius nuostolius“, – kalbėjo A. Avakovas.

Pasak Ukrainos vyriausiojo karinio prokuroro Anatolijaus Matioso, šiuo metu vykdomos kratos net 454-iose vietose.

„Šiuo metu daugiau nei 1,7 tūkst. policijos darbuotojų ir maždaug 500 karinių prokurorų vykdo 454 kratas 15-oje valstybės apskričių. Tuo pat metu sulaikomi asmenys, kurie <...> oro transportu bus atgabenti čia, o tada jiems bus pareikšti įtarimai ir įteikti siuntimai į Pečersko teismą, kuriame bus priimtas sprendimas dėl tinkamos kardomosios priemonės – suėmimo“, – aiškino A. Matiosas.

Sulaikytas Kurčenko verslą „prižiūrėjęs“ generolas leitenantas Stanislavas Denisiukas.

A. Matiosas pabrėžė, kad tai tik pirmoji sulaikymų banga.

„Be šio aštuonkojo valstybėje nebūtų prasidėjęs karas. Iš valstybės buvo pavogtos milijardinės sumos. Tai vyko dėl praturtėti siekusiųjų kaltės. Ir tie žmonės lig šiol ramiai gyvena Ukrainoje“, – kalbėjo vyriausiasis karinis prokuroras.

Kaip tvirtina Ukrainos vidaus reikalų ministras A. Avakovas, įtariamieji neretai slapstosi.

A. Avakovas patikslino, kad tarp sulaikytųjų – apskričių mokesčių tarnybų vadovai. Pavyzdžiui, iš buvusio Luhansko mokesčių tarnybos vadovo Antipenko per sulaikymą konfiskuota net 3,8 mln. JAV dolerių (maždaug 3,3 mln. eurų).