Aršiausios kontratakos užfiksuotos Saur Mogilos rajone.

Apie tai pranešė karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas, informuoja unitan.net.

„ATO zonoje situacija tebėra sudėtinga. ATO pajėgoms išlaisvinus kelis rajonus operacijos vykdymo zonoje, separatistai įvykdė kelias kontratakas, norėdami susigrąžinti prarastas pozicijas. Aršiausios kontratakos užfiksuotos Saur Mogilos rajone, anksčiau atkovotame ukrainiečių karių“, – parašė ekspertas.

Jis taip pat pabrėžė, kad pastebimas aktyvus separatistų pasiruošimas gynybai Pervomaisko rajone, Alčevske ir Stachanove.

„Čia <...> gabenama technika, ginklai, vyksta priverstinė vietos gyventojų „mobilizacija“, – pabrėžė D. Tymčukas.

Laukia pastiprinimo iš Rusijos

Sverdlovske separatistai formuoja karinės technikos koloną siųsti į Snižnę ir Rovenkus. Vadinamosios Luhansko liaudies respublikos (LLR) vadovybė tikisi sulaukti pastiprinimo iš Rusijos.

Apie tai pranešė karinių ir politinių tyrimų centro vadovas D. Tymčukas, rašo unian.net.

„Pastebimi teroristinių grupuočių vadovybės bandymai gauti pagalbos iš Rusijos ne tik per Rusijos Gynybos ministeriją ir specialiąsias tarnybas, bet ir iš nevyriausybinių darinių. Konkrečiai – <...> LLR laukia pastiprinimo iš Rusijos iš vadinamojo „Didžiojo Donskio karių“, – parašė D. Tymčukas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Sverdlovsko rajone pastebėta karinės technikos kolona, kuri, žvalgybos duomenimis, bus siunčiama pastiprinti separatistams Snižnėje (Donecko sritis) ir Rovenkus (Luhansko sritis).