Apie tai rašoma ATO Spaudos tarnybos pranešime spaudai, praneša unian.net.

„Taip pat ATO pajėgų specialistai susidūrė su problema – identifikuoti žuvusiųjų kūnus. Juk jie vilkėjo ukrainiečių karių uniformas, o ant jų nebuvo jokių skiriamųjų ženklelių“, – pranešą štabas.

Ukrainiečių desantininkai prie Šachtiorsko pateko į pasalą – žuvo 10 ukrainiečių karių.

Per susirėmimą žuvo 14 žmonių, tarp jų 10 karių

Susirėmimas, vykęs praeitą naktį netoli oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo sudužimo vietos rytų Ukrainoje, nusinešė 14 žmonių, įskaitant 10 vyriausybės pajėgų karių, gyvybes, penktadienį pranešė vienas kariškių atstovas.

„Žinoma, kad žuvo iš viso 14 žmonių, tačiau keturių palaikai dar neatpažinti ir gali priklausyti Ukrainos kariams arba teroristams“, – sakė atstovas Oleksijus Dmytraškivskis.

Pasak jo, „kol kas kalbame apie 10 žuvusių Ukrainos karių“ per susirėmimą Šachtarsko mieste, esančiame už maždaug 25 kilometrų nuo Malaizijos lainerio sudužimo vietos.

Ukrainos kariškiai anksčiau nurodė, kad tie kariai pateko į prorusiškų sukilėlių pasalą.

Šis kruvinas susirėmimas sutrikdė trumpai trukusią ramybę karo krečiamame regione, kuria pasinaudoję tarptautiniai ekspertai nuvyko prie Malaizijos lainerio nuolaužų, mėgindami pradėti stringantį tyrimą dėl numanomo išpuolio.

Ukrainos kariškiai sakė atnaujinsiantys didelį puolimą prieš separatistų kovotojus po vieną dieną trukusio ugnies nutraukimo, tačiau tikino, kad kariai nevykdys operacijų netoli lainerio sudužimo vietos.

Vyriausybės pajėgos penktadienį pranešė apie padarytą pažangą, kai buvo susigrąžintas Novyj Svito kaimas, esantis už maždaug 25 kilometrų į pietryčius nuo pagrindinės sukilėlių sostinės Donecko.

Taip pat vykdomos operacijos, siekiant užtikrinti kontrolę prie sienos su Rusija, per kurią, kaip teigia Kijevas, sukilėliai gauna ginklų ir kitokių atsargų.

P. Porošenka ratifikavo susitarimus, užtikrinančius tarptautinių ekspertų prieigą prie Malaizijos lėktuvo sudužimo vietos

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasirašė įstatymus, patvirtinančius susitarimus su Nyderlandais ir Australija dėl jų tarptautinės policijos misijos leidimo patekti į Malaizijos keleivinio lėktuvo sudužimo vietą Donecke, skelbia "RIA Novosti".

"Dokumentuose nurodyta, kad liepos 24 ir 28 dienomis Kijeve pasirašyti susitarimai įsigalios nuo tos dienos, kai šios šalys iš Ukrainos gaus diplomatinę notą", - sakoma P. Porošenkos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Remiantis nauju įstatymu, Australija galės pasiųsti kariuomenės, policijos ir civilinio personalo narius dirbti lėktuvo katastrofos vietoje. Nyderlandai, kurie vadovauja tyrimui, turi teisę dislokuoti kariuomenės ir civilinį personalą iš Nyderlandų, Australijos ir kitų valstybių, kurios neteko savo piliečių per šią tragediją.

Pirmadienį Kijevas ir Amsterdamas pasirašė susitarimą dėl tarptautinės saugumo misijos vykdant tyrimą dėl lėktuvo avarijos rytinėje Donecko srityje. Misiją sudaro ne daugiau kaip 700 narių, sakoma dokumente. Pasak Ukrainos užsienio reikalų ministerijos, Australijos personalo nariai nėra įtraukti į karinius dalinius, jų pagrindinė užduotis - užtikrinti saugumą katastrofos vietoje.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs Malaizijos avialinijų bendrovės "Malaysia Airlines" lėktuvas sudužo Ukrainos rytuose liepos 17 dieną. Visi orlaiviu skridę 298 žmonės, įskaitant 193 olandus, žuvo.