Anot pranešimų, Ukrainos pajėgų vykdomoje kovinėje operacijoje Kramatorso mieste dalyvauja ir trys JT koviniai sraigtasparniai.

Jeigu tai bus patvirtinta, tai reikš, jog oficialioji Kijevo valdžia pažeidė susitarimus, pasiektus su minėtąja tarptautine organizacija, teigia Jungtinių Tautų taikos palaikymo operacijų departamento atstovai spaudai.

„JT agentūros šiuo klausimu palaiko ryšį su Ukrainos valdžia, - pranešė organizacijos atstovas, pridūręs, jog nuo visų taikos palaikymo misijose dalyvaujančių orlaivių JT simbolika turėtų būti pašalinta iškart pasibaigus operacijai. - Pagal susitarimus su įrangą operacijoms teikiančiomis valstybėmis, JT logotipai ir ženklai vyriausybės gali būti naudojami tik organizacijai leidus ir tik JT misijose.“

ITAR-TASS pažymi, jog ukrainiečių sraigtasparniai „Mi-24“ ir „Mi-8“ JT taikdarių buvo naudojami Kongo Demokratinėje Respublikoje.

DELFI primena, kad antradienį Ukrainoje tarp Slovjansko ir Kramatorsko, sukilėliams surengus pasalą ir apšaudžius kariuomenės desantininkus, žuvo 7 kariai, susprogdintas vienas šarvuotis, pranešė Gynybos ministerija.

Prasidėjo šturmas

Tuo metu separatistai trečiadienį šturmuoja karinį dalinį Donecke ir reikalauja sudėti ginklus.

Prorusiškai nusiteikę aktyvistai ir ginkluoti kovotojai gegužės 14 dienos rytą atvyko prie Donecko karinio dalinio Nr. 3037, esančio miesto Budionovsko rajone – teigia, jog jų tikslas yra perrimti karių ginklus, skelbia glavcom.ua.

Tokią informaciją tiesiai iš įvykio vietos perduoda „Novosti Donbassa“.
Kaip teigia žurnalistai, separatistai reikalauja, kad kariai pripažintų „Donecko liaudies respubliką“ ir sudėtų ginklus. Karinio dalinio vadovybė pasirengusi gintis ir sudėti ginklų neketina.

Šį mėnesį tai jau antrasis separatistų bandymas užimti minėtąjį karinį dalinį.

Prie Donecko atsirado teroristų su granatsvaidžiais postas

Prie įvažiavimo į Donecką iš Mariupolio pusės vietoje įprasto kelių inspekcijos posto trečiadienį stovi kelios dešimtys asmenų žaliomis uniformomis, ginkluotų granatsvaidžiais ir automatiniais šautuvais. Kai kurie kaukėti.

Apie tai praneša news.liga.net.

Į klausimą, kam jie atstovauja, vienas ginkluotas asmuo atsakė, jog Donecko liaudies respublikai. Liudininkų pasakojimu, jie atidžiai apžiūri į Donecką įvažiuojančius automobilius.

Anksčiau Donecko srities teritorijoje veikę teroristai paėmė į nelaisvę Rytų teritorinės vadovybės valdybos viršininką, VRM pulkininką Jurijų Lebedį. Artiomovske pagrobė du milicininkus.