Vaizdo įrašo pabaigoje jam įsakius veidą kauke prisidengęs asmuo šauna į du prie sienos stovinčius belaisvius, rašo UNIAN.

„Prieš tris dienas chunta į nelaisvę paėmė mano žmogų. Derėjomės su milicija ir Ukrainos saugumo tarnyba dėl šio asmens iškeitimo į Ukrainos kariuomenės karininkus. Tris dienas Ukrainos chunta atsisakė iškeisti karininkus į jų pagrobtą asmenį. Turime tris Ukrainos saugumo tarnybos pulkininkus ir tris pulkininkus leitenantus. Šiuo metu pažeisti visi susitarimai su Ukrainos valdžia“, - sakė I. Bezleris. 

„Laukiau tris paras, tačiau daugiau nebeturiu laiko laukti. Dabar bus sušaudyti ponas Budikas ir ponas Vasiuščenka. Informuoju poną Turčynovą, poną Parubijų ir visus kitus: jei per valandą mano žmogus nebus paleistas, šie du asmenys bus sušaudyti. Po 1,5 val. sušaudysiu dar du Ukrainos karininkus. Galiausiai bus sušaudyti visi trys karininkai. Jei Ukrainos kariuomenei ir valstybei šie karininkai nėra reikalingi, jie man nereikalingi juo labiau“, - teigiama I. Bezlerio išplatintame pranešime. Šis vaizdo pranešimas internetinėje svetainėje „Youtube“ paskelbtas prieš 11 valandų.

Ukrainos liaudies deputatas Olegas Liaško asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė, kad deramasi dėl Federalinės saugumo tarnybos agentės, kurią Ukrainos specialiosios tarnybos sulaikė prieš dieną, išlaisvinamo.

O. Turčynovas:  derybų su teroristais nebus 

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas pareiškė, kad derybų su teroristais nebus.

„Rusijos Federacijos pilietis Igoris Bezleris pravarde „Bes“ yra nusikaltėlis ir žudikas, todėl jis turi būti nubaustas remiantis Ukrainos ir tarptautinės teisės aktais“, - pareiškė O. Turčynovas bei pabrėžė, kad I. Bezleriui „nepavyks išvengti bausmės“.

Kaip praneša UNIAN, O. Turčynovas pranešė, jog valdžios struktūros neketina derėtis su žudikais ir teroristais.

„Atsakomybė dėl kruvinų Rusijos Federacijos piliečio I. Bezlerio įvykdytų nusikaltimų taip pat gula ir ant Rusijos valdžios pečių, nes ši ir toliau teikia ginklus bei remia kruvinus teroristinius veiksmus Rytų Ukrainoje“, - pabrėžė jis.

Gegužės mėn. pabaigoje I. Bezlerio vadovaujami Horlivkos teroristai nužudė Horlivkos Kalininsko rajono milicijos nuovados vadovus.

Donecko separatistai paskelbė numušę Ukrainos armijos lėktuvą ir du sraigtasparnius

Vadinamosios Donecko liaudies respublikos ginkluoti separatistiniai dariniai tvirtina per pastarąją parą virš Slovjansko numušę du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnius ir vieną lėktuvą.

„Slovjanske girdimi reti pavieniai artilerijos šūviai. Mieste per parą buvo numuštas vienas lėktuvas ir du Ukrainos pajėgų sraigtasparniai“, – ketvirtadienį pranešė Pietryčių fronto informacijos centro vadovas Konstantinas Knyrikas.

Nepriklausomi ir kiti šaltiniai šios informacijos dar nepatvirtino.

Dėl Slovjanske vykstančių ginkluotų susirėmimų atjungta elektros pastotė ir sutriko vandens tiekimas. „Atjungtos dvi elektros tiekimo linijos, todėl Slovjanske elektros negauna vandenį tiekiančios komunalinės įmonės „Voda Donbasa“ įrenginiai. Todėl be vandens liko dar trys miestai – Kramatorskas, Družkovka ir Konstantinovka“, – sakė K.Knyrikas.

Kovotojai taip pat apkaltino Ukrainos karius sunaikinus elektros transformatorių netoli centrinės rajono ligoninės Krasnyj Lymane.

„Vakar Krasnyj Lymano miestelyje buvo susprogdintas elektros transformatorius netoli centrinės rajono ligoninės, dėl to rajonas liko be elektros. Praėjusią naktį, 1 val., buvo girdimi šūviai iš ukrainiečių pozicijų. Taip pat apgriautas geležinkelio stoties pastatas Krasnyj Lymane“, – kalbėjo informacijos centro vadovas.

K.Knyrikas taip pat užsiminė apie ukrainiečių pajėgų vykdomas represijas Krasnyj Lymano mieste.

„Išvakarėse milicijos darbuotojai perdavė ukrainiečių kariams informaciją apie Krasnyj Lymane esančius savigynos kovotojus. Jėgos struktūros išsivedė bemaž 25 savigynos aktyvistus. Du iš jų buvo paleisti, nes jų pavardžių nebuvo milicijos perduotuose sąrašuose. Kitų likimas nežinomas“, – sakė jis.

Pasak K.Knyriko, Ukrainos pajėgos siekia išaiškinti rinkimų komisijos, organizavusios referendumą dėl Donecko liaudies respublikos nepriklausomybės, narius. „Jie siekia surasti ir išgaudyti tuos žmones, kurie susiję su referendumo organizavimu arba buvo įtraukti į rinkimų komisijos narių sąrašus. Be to, jie grasina gyventojams, reikalauja nemokamai nešti jiems maistą. Žmonės išsigandę ir yra priversti paklusti“, – kalbėjo jis.