Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas ir vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka.

Jo teigimu, Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Abu Dabyje susitiko su JAE princu, JAE aukščiausiuoju kariuomenės vadu generolu pulkininku Mohammedu Bin Zayed Al Nahayanu.

„Susitikimo metu pavyko susitarti dėl bendradarbiavimo su Jungtiniais Arabų Emyratais tam tikrų ginklų ir karinės technikos rūšių tiekimo į Ukrainą srityje“, – informavo A. Geraščenka.

„Vis dėlto derėtų pabrėžti faktą, kad arabai, skirtingai nuo europiečių ir amerikiečių, nebijo Putino grasinimų dėl trečiojo pasaulinio karo, jei Ukrainai bus pradėti tiekti ginklai ir karinė technika“, - pabrėžė jis.

Anksčiau buvo svarstoma galimybė tiekti ginklų iš JAV į Ukrainą, tačiau tiek JAV prezidentas Barackas Obama, tiek ir jo kolegos Europoje pasisakė prieš šiuos ketinimus, rašo newsru.com

Itin neigiamai šiuos svarstymus vertina Vokietija. Už ginklų tiekimą į Ukrainą pasisako Lietuva, Estija, Lenkija.

Šios šalys įsitikinusios, kad Rusija talkina separatistams tiekdama jiems ginklų.

Maskva šiuos kaltinimus ne kartą yra neigusi ir kategoriškai pasisakiusi prieš mirtinų ginklų tiekimą į Ukrainą.

Būsimas Pentagono vadovas Ashtonas Carteris teigė neatmetantis galimybės tiekti Kijevui mirtinų ginklų. JAV Valstybės departamento spaudos tarnyba taip pat leido suprasti, kad įmanomi įvairūs variantai.

JAV Baltieji rūmai savo ruožtu komentavo tokią galimybę atsargiau, o stebėtojai buvo linkę pabrėžti, kad karinė pagalba Ukrainai iš NATO šalių narių gali paaštrinti konfliktą Ukrainoje ir motyvuoti Rusiją pradėti atvirą karą prieš Aljansą.

Separatistai įsitikinę, kad Vašingtonas jau tiekia ginklų Kijevui.
Naujienų agentūros „RIA Novosti“ pateikiama informacija, taip pareiškė vienas iš „Donecko liaudies respublikos“ atstovų. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau anksčiau yra kalbėjęs apie „anoniminius tiekėjus“, kurie siunčia ginklus į Ukrainą.