Dvidešimt penkių šeimyninio tipo vaikų namų auklėtinių likimas nežinomas, skelbia unian.net.

Birželio 12 dienos ryte iš Snežno į Dnepropetrovsko sritį sveikatintis išvyko autobusas su 25 vaikais, tarp jų buvo našlaičiai ir šeimyninio tipo vaikų namų auklėtiniai.

„Pakeliui Valstybinės automobilių inspekcijos automobilio lydimas autobusas buvo sustabdytas viename kontrolės poste. Specialią valstybinės automobilių inspekcijos mašiną atkirto ginkluoti Donecko liaudies respublikos atstovai, iš pareigūnų atimti mobilūs telefonai“, - teigiama pranešime.

Autobusas su vaikais toliau judėjo lydimas ginkluotų asmenų link Krymo. Vaikai liko be dokumentų ir pagalbos. 25 našlaičių ir šeimyninio tipo vaikų namų auklėtinių likimas nežinomas.

Šiuo metu srities valstybinė administracija aiškinasi įvykio detales.

Mariupolio centre – teroristų išpuolis

Birželio 12 d. apie 9:40 val. ryto Mariupolio centre nežinomi asmenys pagrobė du asmenis ir jų automobilį, praneša UNIAN.

Remiantis liudininkų pasakojimais, šių gatvių sankryžoje iš automobilių „Ford“ ir „Mitsubishi“ išbėgo keturi kaukėti ir ginkluoti asmenys kamufliažine apranga. Jie sustabdė juodos spalvos automobilį „Honda“, iš jo išvilko vairuotoją ir keleivį bei paguldė juos ant asfalto.

„Honda“ vairuotojas ir keleivis buvo įsodinti į automobilį ir išvežti, taip pat buvo pagrobtas ir jų automobilis.

Mariupolio miesto milicijos nuovadai apie šį įvykį pranešta nebuvo.

Vėliau paaiškėjo, kad pagrobto automobilio „Honda“ savininkas – Mariupolio „liaudies meras“ Aleksandras Fomenka.