Šią žinią trumpoje spaudos konferencijoje paskelbė neseniai iš Slovjansko į Kijevą sugrįžęs Nacionalinės gvardijos Maidano savigynos koordinatorius Andrejus Antoničakas.

„Slovjanske maisto problema siaubinga, kaip pasakoja Slovjansko gyventojai, parduotuvių lentynose likusios tik sultys, žmonės naudoja paskutines turimas atsargas“.

A. Antoničakas pridūrė, kad „jau prasidėjo marodieriavimas, samdomi kariai pradeda plėšti ir apgrobti ukrainiečius, Slovjansko gyventojus“.

Kaip pranešė „Unian“, Donecko srityje esantis Slovjanskas nuo balandžio vidurio kontroliuojamas teroristų. Mieste toliau tęsiama antiteroristinė operacija.

Nutrauktas vandens tiekimas Krymo autonominei respublikai

Šiaurės Krymo kanalas nutraukė vandens tiekimą į Krymo autonominę respubliką. Tai pranešė Valstybinė vandens resursų agentūra, skelbia „Ukrainskije novosti“.

„Šiaurės Krymo kanalas dirba eksploatacijos režimu, kuris koreguojamas priklausomai nuo Chersono srities vandens vartotojų poreikių, kadangi nėra konstruktyvių pasiūlymų dėl sutartinių nuostatų užtikrinant vandens resursus, geriamą vandenį ir drėkinimą, Krymo autonominei respublikai“, - teigiama gegužės 8 dienos pranešime.

Tarnybos duomenimis, Krymo vandens vartotojai Šiaurės Krymo kanalo valdybai 2013 metais buvo skolingi 1,7 milijono grivinų, šis klausimas ir toliau lieka neišspręstas.

Jau anksčiau pranešta, kad Ukraina pradėjo statyti vandens tiekimo Šiaurės Krymo kanalu į Chersono sritį apskaitos punktą. Srities valstybinės administracijos vadovas Jurijus Odarčenka pabrėžė, kad šis punktas statomas ne siekiant nutraukti vandens tiekimą į Krymo teritoriją, o todėl, kad norima pamatuoti, kiek vandens Krymo valdžia paima neteisėtai.