Tai per radiją „Radijo Svoboda“ pareiškė UST pirmininko pavaduotojas Viktoras Jagunas, rašo unian.net.

„Sakome tiesiai: už šito stovi Rusijos Generalinio štabo Vyriausioji žvalgybos valdyba, tiesiogiai vadovaujanti sunkiosios technikos perdavimo teroristams procesui, bei Rusijos Federalinė saugumo tarnyba, kuruojanti anksčiau Ukrainos kariuomenei priklausiusios lengvosios ginkluotės perdavimą iš Krymo“, - sakė V. Jagunas.

Komentuodamas bendradarbiavimą su tarptautiniais ekspertais, tiriančiais keleivinio lainerio numušimą virš Ukrainos teritorijos, UST pirmininko pavaduotojas teigė: „Mes jiems perduodame įrodymus, kuriuos gavome įstatymų ir tarptautinės teisės nustatytais metodais. Turime ir liudininkų, ir fotografijų, ir vaizdo įrašų. Kiekvieną dieną konsultuojamės su užsienio partneriais, tiriančiais šį teroristinį aktą. Mes atviri pasauliui. Kvietėme ir Rusijos atstovus, tačiau kol kas savo adresu girdime tik nepagrįstus kaltinimus“.

V. Jagunas taip pat priminė, kad „Jungtinės Valstijos paskelbė palydovų nuotraukas, kurios aiškiai parodo, iš kur raketa buvo paleista, kokia trajektorija ji skrido, taip pat kurioje vietoje raketa susitiko su lėktuvu ir kur nukrito lėktuvas“.

„Ties ta vietove kasdien praskrenda iki 90 palydovų ir to nuslėpti neįmanoma“, - pažymėjo V. Jagunas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (735)