„Siekiant diskredituoti Ukrainos jėgos struktūrų pareigūnus, vykdančius antiteroristinę operaciją, gegužės 26 d. savaeigė artilerijos sistema „Nona“, kurią anksčiau užgrobė separatistai, apšaudė gyvenamuosius Slovjansko ir Semenivkos kvartalus“, – savo puslapyje „Facebook“ svetainėje rašo jis.

Jo teigimu, per apšaudymą žuvo ir buvo sužeisti taikūs gyventojai.

„ATO pajėgų vadovybė dar kartą pabrėžia, kad ATO pajėgos siekia stabilizuoti padėtį regione, atkurti konstitucinę santvarką ir teisėtvarką, užtikrinti taiką ir ramybę rajone, kuriame vykdoma neteisėtų ginkluotų grupuočių, keliančių grėsmę regiono gyventojų gyvybei ir saugumui, naikinimo operacija“, – pabrėžė V. Selezniovas.

Jis patikino, kad Ukrainos jėgos struktūrų pareigūnai neapšaudo gyvenamųjų kvartalų net ir tuo atveju, jei juose šaudymo pozicijas įkūrę separatistai, kurie apšaudo Ukrainos karinių pajėgų blokavimo postus.

„Šios dienos duomenimis, teroristai vėl apšaudo gyvenamuosius Slovjansko kvartalus“, – pažymėjo V. Selezniovas.

Siūlo evakuotis į Rusiją

Separatistų judėjimo lyderis, pasiskelbęs Slovjansko meru, Viačeslavas Ponomariovas pasiūlė miesto gyventojams evakuotis į Rusiją, skelbia UNIAN.

Šią iniciatyvą jis pateikė per pasitarimą miesto vykdančiojo komiteto pastate, praneša vietos internetinis puslapis Slavgorod.com.ua.

Viačeslavas Ponomariovas pasiūlė visiems norintiems evakuotis iš miesto ir patikslino, kad dabar „sprendžiamas klausimas dėl Slovjansko gyventojų įkurdinimo“.

„Turime galimybę persikelti į Sviatogorską, Brusino (Donecko sritis), į Rusiją, Krymą“, – pasakė V. Ponomariovas kreipdamasis į Slovjansko gyventojus.

Vienoje iš Donecko mokyklų slepiasi beveik 40 teroristų

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos turimais duomenimis, vienoje iš Donecko mokyklų slepiasi apie 40 prorusiškai nusiteikusių teroristų.
Atstovai neįvardijo nei mokyklos pavadino, nei rajono, kuriame ji yra, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Kaip praneša žurnalistai, tokią informaciją antradienį, atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, suteikė Ukrainos vidaus reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Jarovojus.

„Turėjome informacijos, jog pateko į mokyklą, tačiau tuo metu joje mokinių nebuvo. Jie (teroristai) vis dar ten – beveik 40 žmonių“, – pareiškė S. Jarovojus, tačiau nepatikslino nei mokyklos pavadinimo, nei rajono, kuriame ji yra.

Žinia teroristams Donecke: bus smogta iš ypač taiklių ginklų

Jeigu diversantai nepasiduos, į jų objektus bus smogta iš ypač taiklių ginklų.

Tai pareiškė Ukrainoje vykdomos antiteroristinės operacijos oficialus informacinės grupės vadovas Vladislavas Seleznevas.

Jo teigimu, antiteroristinės operacijos pajėgos Donecke iškėlė teroristams naują ultimatumą – jeigu diversantai nepasiduos, jų objektams bus smogta iš ypatingai taiklių ginklų.

„Šią akimirką mes turime žvalgybinę informaciją apie visus objektus, kuriuose jie (separatistai, red.) išsidėstę. Man yra žinoma, kad iškeltas eilinis ultimatumas: tuo atveju, jeigu diversantai nepasiduos, į objektus bus smogta iš specialių ypač taiklių ginklų. Mes turime tęsti antiteroristinę operaciją ir pasiekti logišką pabaigą“, - pareiškė jis.

Į žurnalistų klausimą, kada baigsis ultimatumo laikas, V. Seleznevas atsakė: „Kadangi kalba eina taip pat ir apie taikių gyventojų saugumą, laiko ar teritorinių apribojimų kol kas nėra“.

V. Seleznevo teigimu, aktyvi antiteroristinės operacijos fazė Donecke šiandien tęsiama toliau. Per pastarąją parą antiteroristinės operacijos metu buvo nesunkiai sužeistas vienas ukrainiečių karys. Informacija apie nuostolius separatistų gretose tikslinama.

Panikuojantys teroristai patys ėmė perduoti informaciją Ukrainos pajėgoms

Ukrainos separatistai po vakarykščio mūšio Donecke jaučiasi įbauginti ir ieško būdų, kaip išgelbėti savo gyvybes.

Tai pareiškė antiteroristinės operacijos atstovas spaudai Aleksejus Dmitraškovskis, praneša unian.net.

Jo teigimu, teroristai patys pradėjo perduoti informaciją Ukrainos kariams. „Patys diversantai nebetiki savo pergale ir teikia informaciją“, - pabrėžė A. Dmitraškovskis.

Priminsime, kad neoficialiais duomenimis, per nuožmius mūšius Donecke jėgos struktūrų pareigūnai likvidavo dešimtis separatistų. Vis dėlto, oficialios informacijos apie nužudytų teroristų skaičių kol kas nėra.

„Į nelaisvę niekas nepaimtas“, - pridūrė antiteroristinės operacijos atstovas spaudai.

Ukraina kaltina Kremlių siunčiant „teroristus“ į jos teritoriją

Ukrainos vyriausybė antradienį apkaltino Rusiją siunčiant „teroristus“ į jos teritoriją, kai šalies rytuose pasieniečiai praeitą naktį susirėmė su ginkluotų asmenų grupe.

Ukrainos URM pareiškė protestą dėl Maskvos nesugebėjimo imtis veiksmų, kai prie abiejų šalių sienos susitelkė apie 40 sunkvežimių, vežančių ginkluotus vyrus.

Pasienio apsaugos tarnyba nurodė mananti, kad kai kurios iš tų mašinų kirto sieną netoli Astachovo gyvenvietės Luhansko srityje, už maždaug 150 kilometrų nuo Donecko miesto.

„Esama priežasčių manyti, kad Rusijos teroristai siunčiami į Ukrainos teritoriją, organizuojami ir finansuojami tiesiogiai kontroliuojant Kremliui ir Rusijos specialiosioms pajėgoms“, – rašo Ukrainos užsienio reikalų ministerija.