Protesto metu reikalaujama Mykolos Azarovo atsistatydinimo, pirmalaikių Aukščiausiosios Rados ir prezidento rinkimų – taip norima atsakyti į šiurkštų opozicijos demonstrantų išvaikymą lapkričio 30 dieną.

Į Kijevą užplūdo tūkstančiai papildomų šios akcijos dalyvių iš kitų miestų – šimtais taksi ir nuosavais automobiliais.

Nepriklausomybės Maidane protestuotojai rinkosi į „milijonų žygį“, kuris prasidėjo 12 val.

Tuo tarpu Marijos parke Kijeve keli tūkstančiai Regionų partijos šalininkų surengė mitingą „Sukursim Europą Ukrainoje“.

Mitinguojantieji tvirtino palaiką prezidento kursą, taikų šalyje susidariusios padėties sprendimą, smerkia opozicijos veikėjų veiksmus, kurie esą skaldo visuomenę.

Ukrainiečiai jau kelias savaites protestuoja prieš vyriausybės sprendimą nepasirašyti sutarčių su Europos Sąjunga (ES). Prezidento Viktoro Janukovyčiaus vyriausybės ir jos oponentų konfliktas gali pakenkti Ukrainos politiniam ir ekonominiam stabilumui.

"Siunčiame žinią, kad nenorime gyventi policinėje valstybėje. Norime gyventi šiuolaikiškoje šalyje ir tai pasieksime", - sakė opozicijos lyderis Vitalijus Kličko.

Anot jo, V. Janukovyčius nori sugrąžinti sovietinę praeitį. V. Kličko pridūrė, kad protestas bus taikus, bet jo tikslas - daryti spaudimą vyriausybei, kad ši patenkintų protestuotojų reikalavimus.

Praeitą sekmadienį panašiame proteste dalyvavo apie 350 tūkst. žmonių. Policija grasina išvaikyti visus užėmusius visuomeninius pastatus, taip pat rotušę, protestuotojus.

V. Janukovyčius penktadienį susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Maskva nori, kad Ukraina prisijungtų prie Rusijos muitų sąjungos ir nutrauktų bet kokią integraciją į ES.

Lietuviai Kijeve

Į Kijevą palaikyti protestuotojų išvyko ir lietuviai. DELFI skaitytojai dalijasi nuotraukomis ir filmuotais kadrais iš protesto.