„Donecko liaudies respublika“ pasivadinusios teroristinės grupuotės vadai Igoris Girkinas ir Igoris Bezleris dingo nežinoma kryptimi, tačiau situacija Horlivkos rajone pamažu pradeda kelti grėsmę visai Ukrainai, praneša „Ostrov“.

Už belaisvių mainus atsakingas atsargos generolas pulkininkas Vladimiras Rubanas papasakojo turintis informacijos, kad pabėgus I. Bezleriui valdžia Horlivkoje perėjo į lauko vado pravarde „Bocman“ rankas.

„Šiandien Ukrainos kariuomenė perėjo į puolimą Horlivkos rajone, apšaudomos teroristų pozicijos, taip pat iš „Grad“ ir pabūklų. Tai sukėlė mieste paniką, nes vietos gyventojai tokiai situacijai nebuvo pasirengę, - tvirtina V. Rubanas. - Pavojingiausia tai, kad „Bocman“ grasina susprogdinti Horlivkos „Stirol“ bei kitas pavojingas įmones, jeigu Ukrainos kariuomenė nesiliaus šaudžiusi į teroristų pozicijas“.

V. Rubanas taip pat pridūrė, kad visą savaitę regione laukiama vėjo iš vakarų, kuris pavojingą debesį neštų į vakarų pusę, jeigu teroristai ryžtųsi tokiam siaubingam žingsniui.