„Mūsų slenkstį pasiekė didelis karas, kokio Europa nematė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Deja, netektys tokiame kare bus skaičiuojamos ne šimtais, bet tūkstančiais ir dešimtimis tūkstančių“, – Valerijus Heletėjus pirmadienį parašė savo paskyroje tinkle „Facebook“.

Ukrainos gynybos ministerijos vadovas paragino sukurti stiprią gynybos sistemą rytinėje šalies dalyje.

Pasak V .Heletėjaus, Ukrainos rytinėje dalyje vykdoma operacija prieš „teroristus“ baigta. 

„Mes turime skubiai įrengti gynybą nuo Rusijos, kuri ne tik bando įsitvirtinti teritorijose, kurias anksčiau buvo užėmę teroristai, bet ir veržtis į kitas Ukrainos teritorijas“, – rašė jis.

Ministras taip pat pareiškė, jog, remiantis „neoficialiais duomenimis“, Rusija jau ne kartą yra pareiškusi, neva „tolesnio pasipriešinimo atveju jie yra pasiruošę prieš mus panaudoti taktinį branduolinį ginklą“.Tačiau šios informacijos šaltinio ministras nenurodė.

Sergejus Lavrovas
S. Lavrovas: karinio kišimosi nebus

Tuo tarpu Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas anksčiau sakė, kad Rusijos kariuomenė nesikiš į padėtį Ukrainoje.

„Karinio kišimosi nebus, mes pasisakome už išskirtinai taikų šios sunkios krizės, šios tragedijos sureguliavimą“, – sakė S,.Lavrovas, kreipdamasis į tarptautinių santykių instituto MGIMO studentus.

Pasak jo, „viskuo, ką mes darome, siekiama, kad būtų išryškintas būtent politinis požiūris“.

S.Lavrovo vertinimu, vakarų kolegos aklai palaiko dabartinę Kijevo valdžią. „Viskas, ką daro ir sako dabartinė Kijevo valdžia, sulaukia palaikymo Vakaruose. Visiškai nekritiškai vertina, netiksliai, šališkai“, – kalbėjo ministras.

D. Cameronas: Rusijos karių buvimas Ukrainoje yra „nepateisinamas ir nepriimtinas“
Davidas Cameronas

Rusijos kariuomenės buvimas Ukrainos teritorijoje yra „nepateisinamas ir nepriimtinas“, pirmadienį pareiškė Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

„Atrodo, kad Rusija nukreiptu šautuvo vamzdžiu bando priversti Ukrainą atsisakyti savo demokratiško pasirinkimo“, – pareiškė D.Cameronas parlamente, perspėdamas Maskvą, kad jos santykiai su pasauliu ateityje bus „radikaliai kitokie“, jeigu ji tęs savo dabartinę politiką Ukrainos atžvilgiu.