Per sprogimą buvo sužeisti septyni žmonės, tarp jų vienas milicijos pareigūnas, rašo unian.net.

Sužeistieji nugabenti į ligonines, kur jiems suteikta pirmoji medicininė pagalba, nurodo Odesos srities Vidaus reikalų ministerija.

Įvykio vietoje dirba operatyvinių tyrimų grupė bei sprogmenų ekspertai. Tiriamos visos šio incidento aplinkybės.

Miesto gyventojai įkūrė kelis tokius postus Odesos prieigose, siekdami užkirsti kelią prorusiškiems aktyvistams atvykti iš Moldovos separatistinio Padniestrės regiono.

„Tai buvo sprogstamasis užtaisas. Tai įvyko apie 4 val. (vietos ir Lietuvos laiku) patikros poste, įkurtame vietos savigynos organizacijos“, – vienas Odesos srities policijos atstovas telefonu naujienų agentūrai „Reuters“.

Tuo tarpu naujienų agentūra „Interfax“ citavo incidento liudininkus, kurie sakė, kad ta bomba buvo sviesta į patikros postą iš pravažiuojančio automobilio, nors to milicija nepatvirtino.

Padniestrė, kurioje dislokuoti Rusijos taikdariai, o Rusijos kariai saugo nuo Sovietų Sąjungos laikų likusias ginklų atsargas, paskelbė nepriklausomybę praeito amžiaus 10-o dešimtmečio pradžioje.

NATO praeitą mėnesį perspėjo, kad Rusijos kariuomenė gali užimti Padniestrę – po to, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Prie sienos su Ukraina yra 200 Rusijos tankų

Ukrainos atstovas Jungtinių Tautų organizacijoje Jurijus Sergejevas skelbia, jog prie sienos su Ukraina telkiamos gausios Rusijos kariuomenės pajėgos – kariai ir tankai, skelbia news.liga.net.

J. Sergejevo teigimu, dėl prie sienos su Ukraina vykdomų Rusijos pajėgų karinių mokymų sutelkta artilerija, raketinės sistemos „Grad“ ir beveik 200 tankų.

Kaip skelbia „BBC Ukraina“, anot J. Sergejevo, prie sienos su Ukraina yra net keli Rusijos karių dariniai – mokymams skirtos karių grupės iš vakarinio ir pietinio karinių rajonų.

„Iš pietrytinės pusės pastebėjome dideles artilerijos, tankų ir karių pajėgas iš centrinio ir šiaurinio rajonų, taip pat tankų, artilerijos ir „Grad“ raketinių sistemų – tai labai pavojingi ginklai, kurie buvo naudojami Čečėnijoje“, - pareiškė J. Sergejevas.

Anot atstovo, Rusija bando įtikinti, jog šalies agresija būtų teisėta, skirta ginti rusų tautybės žmones.