Ministras pasakė, kad šiandien svarbiausia veiklos sritis yra „prieinamos sporto infrastruktūros sukūrimas, siekiant paskatinti gyventojus gyventi aktyvų gyvenimo būdą ir sportuoti“.

R. Safiullinas pateikė JTO duomenis, kuriuose tvirtinama, kad 2050 m. Ukrainos gyventojų skaičius sumažės iki 25–30 mln. Ministerija pateikė informaciją, kad per 15 m. Ukrainos gyventojų sumažėjo nuo 52 mln. iki 46 mln. Jis pabrėžė, kad šalyje fiksuojamas neigiamas gyventojų prieaugis.
Ministras pažymėjo, kad sporto infrastruktūros sukūrimo iniciatyvą šalyje palaiko Viktoras Janukovyčius. Šiuo metu Ukrainoje vykdomos programos, kurių pagrindu didinamas sporto aikštelių, ledo rūmų, baseinų ir kitų sporto objektų skaičius.

Tarptautiniai ekspertai taip pat prognozuoja, kad Ukrainos gyventojų skaičius per artimiausius 40 metų sumažės 10 mln. žmonių. Jau dabar ukrainiečių mažiau nei 46 mln. 2009 m. Ukrainoje užfiksuotas didžiausias gimstamumo rodiklis per visus nepriklausomybės metus.

Primename, kad 2009 m. lapkričio mėn. V. Janukovyčius pareiškė, kad jei laimės rinkimuose, įgyvendins reformas, kad iki 2020 m. Ukrainos gyventojų skaičius išaugtų iki 50 mln.