Kaip informuoja unian.net, apie tai žurnalistams pranešė nuo grobikų išlaisvintame Kramatorsko aerodrome Ukrainos saugumo tarnybos Antiteroristinio centro vadovas Vasilijus Krutovas.

„Įvardinsiu du skaičius, kuriuos pateikia Ukrainos specialiųjų tarnybų operatyviniai padaliniai. Užvakar buvo 150 asmenų, kuriuos vadina „žaliaisiais žmogeliukais“, vakar prisidėjo dar 300. Nesakau, kiek buvo iki šiol. Maždaug tokie skaičiai. Gyvenimas parodys, kaip bus rytoj“, – sakė V. Krutovas.

Į klausimą, kaip šie žmonės patenka į Ukrainos teritoriją, jis atsakė: „profesionalui pereiti sieną – tas pats, kaip mums vaikystėje nueiti į kiną. Ką čia dar aptarinėti?“

Jis pabrėžė, jog Ukrainoje veikia išskirtinai profesionalūs ir paruošti specialiosios paskirties kovotojai, kurie turi darbo daugelyje karštų taškų patirties.

„Tai labai rimtas, kvalifikuotas, profesionalus oponentas. <...> Reikia pripažinti – puikus pasirengimo lygis, išmano taktiką, praktikos gana daug. Šie žmonės jau buvo daugelyje karštų taškų“, – konstatavo pareigūnas.

Jis paneigė informaciją apie tai, kad per Kramatorsko aerodromo išlaisvinimo operaciją nukentėjo ukrainiečių karių ir objektą užgrobusių kovotojų.

V. Krutovas pabrėžė, kad nuo moralinio pasiruošimo ir Ukrainos kovinės dvasios priklausys antiteroristinės operacijos sėkmė.