„V. Putinas per susitikimą vadinamajame Normandijos formate pareiškė, kad po teismo sprendimo Nadiežda Savčenko bus grąžinta Ukrainai. Atėjo laikas pažadus tesėti.

Savo ruožtu esu pasirengęs Rusijai perduoti du šalies karius, kurie mūsų teritorijoje buvo sulaikyti dėl karinės agresijos prieš Ukrainą. Iš karto, kai bus baigtas teisminis procesas, aš esu pasiruošęs atitinkamomis procedūromis užtikrinti jų išvažiavimą į Rusijos Federaciją. Toks požiūris atitinka Minsko sutarties 6 skyrių dėl visų (belaisvių) mainų į visus“, – pareiškė P. Porošenka.

Anot P. Porošenkos, vos tik bus išspręsti visi teisiniai klausimai, bus pasirūpinta sulaikytųjų grąžinimu Rusijai.

Ukraina yra pasiruošusi perduoti Rusijos Federacijai du Donbase sulaikytus Rusijos specialiųjų pajėgų karius Aleksandrą Aleksandrovą ir Eugenijų Jerofejevą, mainais į ukrainiečių lakūnės Nadijos Savčenko išlaisvinimą, parašė P.Porošenka socialiniame tinkle „Facebook“.

DELFI primena, kad Rostovo srities Donecko miesto teismas dėl dviejų rusų žurnalistų žūties Ukrainos rytuose kalta pripažintai ukrainiečių lakūnei Nadijai Savčenko skyrė 22 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant kolonijoje, ir piniginę baudą už neteisėtą sienos kirtimą.

Kaip pranešė „Interfax“ korespondentas, tai skelbiama teisėjų kolegijos priimtame nuosprendyje.

Į bausmės laiką įskaičiuotas laikas nuo 2014 metų birželio 30 dienos, kurį ji praleido nelaisvėje iki nuosprendžio paskelbimo .

Todėl, kolonijoje N.Savčenko turės kalėti 20 metų.

Remiantis teismo nuosprendžiu, N.Savčenko skirta 18 metų laisvės atėmimo bausmė, pripažinus ją kalta dėl dviejų Rusijos valstybinio transliuotojo VGTRK žurnalistų žūties, 10 metų – už pasikėsinimą į Luhansko srities gyventojų gyvybes, taip pat 80 tūkst. rublių bauda, kuri buvo sumažinta iki 30 tūkst. rublių, už neteisėtą sienos kirtimą, atsižvelgiant į tai, kad nuo 2014 metų birželio 30 dieną ji laikoma areštinėje.

„Sudėjus bausmes, Nadeždai Savčenko (nuspręsta) skirti 22 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant bendro režimo kolonijoje. Bausmės atlikimo terminą pradėti skaičiuoti nuo 2016 metų kovo 21 dienos, (į bausmės terminą) įskaitant laikotarpį nuo 2014 metų birželio 30 dienos iki 2016 metų kovo 20 dienos“, – paskelbė teisėjas Leonidas Stepanenka.

Teismas nustatė, kad teisiamoji su grupe asmenų dalyvavo sąmoksle nužudyti žurnalistus Igorį Korneliuką ir Antorną Vološiną, taip pat pasikėsino į VGTRK operatoriaus Viktoro Denisovo gyvybę ir neteisėtai kirto sieną.