Premjero Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) pasiūlymas sustabdyti Gezio parko pertvarkymo planą, dėl kurio pirmiausiai kilo šie protestai, buvo pateiktas kaip didelė nuolaida, tačiau po visą naktį trukusio pasitarimo protestuotojai pareiškė, kad jų judėjimą lemia platesnės priežastys nei noras mieste išsaugoti žaliąsias erdves.

"Tęsime savo priešinimąsi dėl bet kokio neteisingumo ir nesąžiningumo, vykstančio mūsų šalyje, - sakoma judėjimo "Taksimo solidarumas", laikomo pagrindiniu protestuotojų atstovu, pranešime. - Tai dar tik pradžia."

Šis sprendimas veikiausiai dar labiau padidins įtampą, nors išvakarėse R.T.Erdoganas pasiūlė įšaldyti planus užstatyti Gezio parką, kol teismas nuspręs dėl jų teisėtumo.

"Jaunuoliai, jūs ten buvote pakankamai ilgai ir perdavėte savo žinią ... Kodėl jūs liekate?" - premjeras sakė kalboje, kurią tiesiogiai transliavo televizija.

Tuo tarpu sostinėje Ankaroje policija praėjusią naktį vėl vaikė demonstrantus ašarinėmis dujomis ir vandens patrankomis. Apie 30 protestuotojų buvo suimti.

Numatoma, kad vėliau šeštadienį dešimtys tūkstančių R.T.Erodgano valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) šalininkų išeis į sostinės gatves per rinkimų kampanijos renginį, kuris turėtų tapti palaikymu į sunkią padėtį patekusiam premjerui.

Taikus protestas dėl planų iškirsti apie 600 medžių Gezio parke sulaukė brutalaus policijos atsako gegužės 31 dieną, ir šis incidentas išprovokavo demonstracijas visoje šalyje prieš R.T.Erdoganą, laikomą vis labiau autoritariniu lyderiu.

Beveik 7 500 žmonių sužeisti, penki žuvo per masinius neramumus, kai policija naudojo ašarines dujas, vandens patrankas ir šaudė guminėmis kulkomis į demonstrantus, svaidančius akmenis, pirotechnikos užtaisus ir butelius su degiu skysčiu.