Pasak Turkijos valstybės vadovo, Rusija daro didžiulę klaidą. Jis taip pat pridūrė, kad Rusija ir Iranas tik siekia išsaugoti valdžioje Basharą al-Assadą, kuris terorizuoja visą Siriją.

Palaikydama B. al-Assado režimą Rusija trečiadienį Sirijoje pradėjo karinę operaciją ir smūgiavo taikiniams iš oro. Maskva aiškina, kad smūgiai nukreipti į ISIS ir kitas teroristines grupuotes, bet Vakarų ir Persijos įlankos šalys teigia, kad Rusijos taikiniais tapo nuosaikūs B. al-Assado režimo priešininkai ir civiliai gyventojai.

„Bėgant laikui Rusija regione bus izoliuota. Rusijos žingsniai, padaryti nepaisant Turkijos, yra neraminantys“, - sakė R.T. Erdoğanas.

„Rusija neturi sienos su Sirija. Ką Rusija čia bando padaryti? Ji tai daro, nes to paprašė režimas, bet nėra reikalo vykdyti tokių operacijų kiekvieno režimo prašymu“, - teigė prezidentas.

2011 m. Sirijoje prasidėjus pilietiniam karui Turkija tapo pabėgėlių prieglobsčio šalimi. Šiuo metu Turkijoje yra apie 2 mln. pabėgėlių. R.T. Erdoğanas teigimu, Turkija pabėgėlių aprūpinimui yra išleidusi 7,5 mlrd. dolerių.